Hjälp, min hund kissar inomhus!

Hjälp, min hund kissar inomhus!

En del raser, och en del individer, tar lång tid på sig att bli rumsrena.
Men när en vuxen hund fortfarande går runt och skvätter inomhus är det
dags att agera.

1. Kolla hälsan
En hund kan bära på en infektion som inte märks på annat sätt än att den inte kan ”hålla tätt”. Om problemet har dykt upp efter en lång tids rumsrenhet är det läge för ett veterinärbesök. Det är tyvärr inte så ovanligt med ett slags kronisk urinvägs-infektion, framför allt hos tikar.
Om hunden dricker och kissar mycket kan det ha andra hälsokopplade orsaker.

2. Minska utrymmet
Om hunden är frisk gäller det att tänka till. Att minska utrymmet låter -tråkigt, men det är en metod för att hindra hunden från att pinka inne. Dra ner det utrymme där hunden får vara.
Gör med hunden precis som man bör göra med -valpar. Gå ut ofta, alltid efter mat, lek och sömnstund. Vänta inte tills du tror att -hunden behöver kissa, förekom och gå ut i tid.

3. Undvik mattor
Inte sällan väljer hunden ett mjukt underlag när den kissar. Händer olyckorna på mattan, handduken eller mjukisdjuret? I så fall – plocka undan allt mjukt som hunden kan komma åt.

4. Avgränsa sovplatsen
Händer det olyckor på natten? I så fall, gör hundens nattplats så liten och trång att den kan ligga bekvämt men inte mer än så. Gör en liten ”hage”, en lya, gärna alldeles bredvid din säng.

5. Var på hugget
Var uppmärksam och agera i tid när du och hunden vaknar. Du hinner inte dricka kaffe innan det är dags för första rast-ningen. Tänk så under hela dagen.
Undvik att lämna hunden ensam hemma. Ta om möjligt med den överallt. Då har du koll, då hinner du agera i tid. Om inte du kan, se till att någon annan tar det ansvaret.

Kanske vill du också läsa: Morr, soffan är bara min!

Hjälp, hunden biter sönder saker!

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla