Lyxigt hotell där vovven är välkommen

Lyxigt hotell där vovven är välkommen

Sveriges mest luxuösa hundsvit lanseras i januari, och frontas av en tidigare hemlös hund från Irland. I sviten finns allt från hemlagat godis till en handgjord säng för människans bästa vän. Ett av Sveriges lyxigaste hotell sparar inte på krutet.

Hotel Pigalle har uppmärksammats i nationell och internationell press, och blivit utsett till ett av världens 20 främsta nya lyxhotell. Nu tar man nästa, något oväntade steg och satsar på ett luxuöst hundrum.

– Vi har öppnat hundrummet för att vi tycker om hundar men även för att vi älskar att skapa nya upplevelser och miljöer. Här har vi fått gå all-in och hitta den skönaste hundsängen, det godaste hundgodiset, den lyxigaste hundmaten… Det är inte direkt sådant vi sysslar med varje dag så det är grymt kul, säger Jimmy Olsson, hotellchef.

När Hotel Pigalle i december efterlyste den hund som skulle vara ansiktet utåt för hotellet under hela 2016, fick man in över 2 000 intresseanmälningar. Tillslut utsågs omplaceringshunden Duke, med sina rötter från ett shelter på Irland till Årets Pigallehund.

– Vi blev tagna på sängen av responsen. 2000 hundar! På skissbordet kan det låta som en tokig idé att låta en hund fronta ett hotell, men det tyckte inte våra gäster. Det har varit fantastiskt att följa det stora engagemanget från alla hundägare, säger Jimmy Olsson, hotellchef.

Läs också: 15 HUNDVÄNLIGA KROGAR & KAFÉER I GÖTEBORG >>>

Från ett shelter på Irland till en lyxsvit i Göteborg är troligtvis steget ganska långt. I hundsviten ingår Pigalles eget hundgodis lagat av köksmästare Henric Jacobsson, en hundsäng från Lord Lou som är handtillverkad i Holland med en ram i ek, vatten och matskål från Lord Lou gjorda i ekologiskt återvunnet trä och solitt stål, hundmat från Wonderboo tillverkat av enbart naturliga och svenska råvaror som sedan lufttorkas varsamt på 50 grader och en mjuk pläd och hundleksaker.
– Det är helt enkelt höjden av hundlyx,
sammanfattar Jimmy Olsson, hotellchef.

Kanske vill du också läsa:

5 hundar med det lilla extra