Brandmännen har förlorat sin älskade trösthund Twenty

Brandmännen har förlorat sin älskade trösthund Twenty

New Yorks brandkår har nu tagit farväl av sin älskade kompanjon och maskot, dalmatinern Twenty, som tjänstgjort på brandstationen i nästan 15 år.

Sju brandmän miste livet i  terrordådet i New York den 11 september 2001. Dalmatinern Twenty, som bara var en valp, kom till brandstationen kort därefter. Hon var en tröstgåva från två polismän som kom för att lämna sina kondoleanser.

– Hon hjälpte verkligen till med att trösta oss åren efter den ”11 september”, det går inte med ord att beskriva hur mycket hon har betytt för oss, skriver New York City Fire Department på Facebook.

Twenty, som fick sitt namn efter kompaniets siffra, var verkligen till stor hjälp. Alla älskade henne, och själv älskade Twenty att åka med i brandbilen.

– Under tio år missade hon inte enda utryckning, säger brandmannen Mike Toal till The New York Times.

Förra veckan somnade Twenty in, 14 år gammal.  Mike Toal berättade att 20 män satt och grät på brandstationen.

Att ha en dalmatiner som maskot hos New Yorks brandkår är en tradition som går tillbaka till 1800-talet då man gjorde utryckningar med häst och vagn. På den tiden skulle hunden springa ut och skälla vid brandstationen för att varsko folkmassor och skingra dem, så att brandmännen kunde komma ut med sin vagn. När vagnen sedan var ute och på väg skulle hunden springa bredvid. Dalmatinerhundar anses fungera bra ihop med hästar.

Kanske vill du också läsa: 10 underbara raser man lätt blir kär i

roliga_hundfakta

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?