7 av 10 köper julklappar till sina husdjur

7 av 10 köper julklappar till sina husdjur

– svenska hundar och katter får julklappar för en halv miljard

Sju av tio svenska husdjursägare köper alltid eller ibland julklappar till sina husdjur till ett beräknat värde på mellan 300 och 500 miljoner kronor varje år. Närmare åtta av tio husdjursägare som köper julklappar till sina husdjur slår in dessa julklappar i julklappspapper. Det visar den nya undersökningen HusdjursPanelen genomförd av Animail.

HusdjursPanelen från Animail visar att hela 72 procent av mattar och hussar alltid eller ibland köper julklappar till sina husdjur. Endast 15 procent av husdjursägarna köper aldrig julklappar till sina husdjur. 8 av 10 husdjursägare slår dessutom in klapparna i julklappspapper. Leksaker, tuggben och godis är de mest populära julklapparna.

– Att så många husdjursägare köper julklappar till sina husdjur kommer faktiskt inte som någon chock. Det här visar vilken stark roll husdjuren har som en självklar medlem i familjen, säger Karl Prytz, VD för Animail.

Husdjursägare köper julklappar för mellan 300 – 500 miljoner kronor per år

HusdjursPanelen visar också att 30 procent av de tillfrågade spenderar mellan 100 och 200 kronor på julklappar till sina husdjur. 17 procent spenderar mellan 200 och 300 kronor och hela 14 procent spenderar minst 500 på sina husdjur i juletid. 2,5 miljoner svenskar äger minst ett husdjur vilket betyder att denna stora och köpstarka målgrupp spenderar uppemot en halv miljard kronor varje år på julklappar till husdjur.

13 procent av husdjursägarna uppger att de planerar att spendera mer på julklappar till sina husdjur än föregående år. 80 procent av de tillfrågade planerar att spendera lika mycket. Endast 7 procent uppger att de tänker spendera mindre i år än föregående år.

– Svenska husdjursägare är en oerhört stark målgrupp som gärna spenderar pengar på sina husdjur. Vi ser en stor uppgång i försäljningen av husdjurstillbehör under november och december månad där just leksaker, tuggben och godis är några av de artiklar som ökar mest, men även andra typer av julklappar så som halsband och bäddar, säger Karl Prytz.

8 av 10 hussar och mattar slår in sina julklappar till husdjuret

Närmare 8 av 10 husdjursägare, 78,5 procent, uppger i undersökningen att de alltid eller ibland slår in sina julklappar till husdjuren i julklappspapper. Endast 12 procent av hussar och mattar uppger att de aldrig slår in dessa julklappar.

Leksaker, tuggben och godis är mest populärt!

De populäraste julklapparna till våra husdjur är enligt husdjursägarna; leksaker, 48 procent; tuggben, 43 procent samt godis, 42 procent.

Kanske vill du också läsa: Gör din egen tassalva
Fryser hunden? Här får du svar på vanliga vinterfrågor
Hundens 5 vanligaste sjukdomar – så håller du koll!

Sugen på att läsa mer? Här kan du köpa lösnummer av Härliga Hund.

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven