Nytt i hundhyllan – 7 lästips!

Nytt i hundhyllan – 7 lästips!

En tidig julklapp till dig själv eller något att lura på till en vän?
Här är ny spännande hundläsning.

1. Om fördomar & vänskap
Har du ungdomar hemma? I så fall kan det här vara något för dem. Det här är en ungdomsbok om fördomar och vänskap. Harvey är granne med hunden Nelson. Problemet är bara att Nelson har en vresig husse. Men Harvey antar utmaningen att lära känna såväl hussen som hunden. Gamla hundar, nya vanor av Bali Rai, Votum & -Gullers Förlag förlag, cirka 96 kr. (Utkommer i januari.)

2. Lättläst & mystiskt
Det händer märkliga saker i Gretas skola. Där finns både en rektor som spökar och en fröken som visar sig i spegeln på toa. Men det stannar inte där. När Greta ser att det är bitmärken på skrivpapperet, och hör hur något morrar, så -förstår hon att spökhunden har vaknat!
Mystiska skolan: Spökhunden av Katarina Genar, Bonnier Carlsen, cirka 67 kr.

3. 130 mil med hundspann
Detta är en riktigt drömbok. Tänk dig att ta sig med hundspann från Åre hela vägen till Treriksröset, nästan 1 300 kilometer genom väglösa fjällområden och storskogar. Nicklas Blom gjorde verklighet av sin dröm. Det här är hans inspirerande historia.
Till fjällens ände – med slädhundar från Åre till -Treriksröset av Nicklas Blom, Votum & Gullers Förlag, cirka 270 kr.

4. Historien om hunden och oss
Zoologen Sverre Sjölander funderar över hundens -historia från urhund till superavlad. Spännande fakta om hundens flock-beteende, rangordning, känsloliv, minne och intelligens. Från urhund till sällskapshund av Sverre Sjölander, Nya Doxa, cirka 180 kr.

5. Förstå din vovve bättre
Det är lätt att förmänskliga hundar, men det finns många skillnader mellan våra beteenden. Boken tar upp frågor som: Varför tror din hund att den äger soffan, och varför trampar den runt i ring när den ska sova? Varför gör min hund så?  av Sophie Collins, Känguru -förlag, cirka 90 kr.

6. Hur tänker hundar?
Vad vill hunden egentligen när den hoppar upp på en och varför har en del hundar en förkärlek för att gömma skor? Här får du förklaringar till 101 olika dilemman plus tips på hur du kan träna din hund. 101 Doggy Dilemmas av Tony Cruse, www.amazon.co.uk, cirka 105 kr.

7. Handbok för nybörjare
Går du i valptankar är detta boken för dig. Här finns många praktiska tips på hur man tar hand om valpar och hundar på bästa sätt. Kunskap, goda råd, tips och trick – allt som behövs för att ta hand om sin bästa vän. Vi som älskar hundar av Honor Head, Tukan förlag, cirka 87 kr.

Sugen på att läsa mer? Här kan du köpa lösnummer av Härliga Hund.

Kolla! Vi finns på Twitter också!

Läs också: Bygg en mysig ”hundkoja” i köket

koja

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven