Miljonären Wang Yan räddar hundar

Miljonären Wang Yan räddar hundar

Wang Yan spenderade hela sin förmögenhet på att rädda kinesiska hundar från köttfabriker. Runt om i världen finns riktiga hjältar som viger sitt liv åt att hjälpa hundar och andra djur. Wang Yan i Kina är en av dem.

Det är väl få som kunnat undgå att höra talas om och förfäras över hundköttsfestivalen i Yulin, i Kina, där hundar slaktas och äts. En extra otäck ingrediens i det hela är att många hundar stjäls och hamnar hos uppfödare som enbart föder upp hundar för detta ändamål.

För tre år sedan blev den kinesiske miljonären Wang Yan bestulen på sin älskade hund. Wang Yan är övertygad om att hans hund stals och såldes till en köttfabrik och sökte förtvivlat efter sin fyrbente älskling på de slakthus som fanns i närheten. Han hittade inte sin hund, men när han blev brutalt medveten om hur skrämmande förhållandena var på dessa ställen beslöt han sig för att med alla medel försöka förhindra att hundar slaktades för sitt kött.

wang-yan-2

Wang köpte en övergiven stålfabrik och förvandlade det till hundstall. I dag har han räddat tusentals hundar. Fabriken är stor och i genomsnitt brukar runt 200 hundar inhysas samtidigt, men de har vid vissa tillfällen varit så många som 1 000.

Alla pengar har gått till hundarna

Att driva detta hundstall har förstås varit oerhört kostsamt för Wang. Av de miljoner han tidigare tjänat inom stålindustrin har han använt hela sin förmögenhet för att rädda hundarna. Det är inget problem tycker han, och skulle gladeligen göra samma sak igen bara för att kunna rädda hundarna från köttfabrikerna.

Denne varmhjärtade person tar inte emot pengadonationer för att driva sitt hundstall, han tar heller inte betalt av de utvalda personer som får adoptera hundarna. Det enda han accepterar för att kunna fortsätta driva sitt projekt är hundmat och andra hundrelaterade gåvor.

Yangs målmedvetna hängivenhet för att rädda tusen och åter tusentals hundar från deras annars grymma öde är verkligen beundransvärt. Tack för det du gör Wang, du är verkligen en sann hjälte!

Källa: BarkPost

Prenumererar du på Härliga Hund? Inte än? Men kolla här hur snabbt du kan fixa det!

Andra människor med stora hundhjärtan: Piloterna som hämtar hundar över halva världen

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven