”Det kan bli tomt på hundförare i länet”

Västmanland. De hittar narkotika, spårar brottslingar och försvunna personer. Varje dag, året om. Men den nya polisorganisationen riskerar att slå sönder en fungerande verksamhet. Det menar polisens hundförare.

Det finns ju inga pengar. Konsekvensen blir att man skär ner på avdelningar som trafiken och på hundenheten. På narkotikaavdelningen går det till exempel inte att skära mer än vad man gjort, säger Ralf Andersson, hundförare och ordförande i polisförbundet Västmanland.

I den nya organisationen är tanken att polismyndigheten i Region Mitt – Västmanland, Uppsala och Gävleborg – ska stötta varandra vid behov. För ett par veckor sedan fick en hundförare i uppdrag att åka till Ljusdal – en enkelresa på drygt 31 mil och körtid på fyra timmar.
– Det är rena vansinnet. Nu blev det här jobbet avblåst när han kommit halvvägs, men ändå. Konsekvensen? Det kan bli tomt på hundförare i Västerås.

Läs hela artikeln i Vestmanlands Läns Tidning.

 

Läs också: Herman blev Årets polishund 2015

Se Film: Polishund på bettet

Pst! Följ oss på Facebook! Så missar du inget.

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven