Läshund + goshund = gosstund

I helgen kunde man hitta en speciell liten grupp servicehundar i Erikslunds shoppingcenter i Västerås. Hundarna utbildas till vardags till att bli läshundar. Alla barn som ville fick testa att läsa för en hund.

Det är vlt.se som berättar om läshundarna: Att läsa för en terapihund kan vara till stor hjälp för barn som av olika anledningar har svårt med läsning. Hundarna är tränade att lyssna tålmodigt, utan att ställa krav på uppläsaren. Här nedan kan du se en film om hur det såg ut när läshundarna jobbade.

 

 

Prenumerera på Härliga Hund? Ja, det är klart att jag vill!

Jag vill läsa mer om servicehundar.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven