Herman blev Årets polishund 2015

Herman blev Årets polishund 2015

Vill man gosa är det inte Herman man ska gå till i första hund, förlåt hand. Årets polishund Herman är däremot otroligt duktig på att spåra att leta upp såväl bortsprungna treåringar som organiserade brottslingar.

LÄS OCKSÅ: Var med och nominera Årets bragdhund

Hundföraren Petter Fransson i Göteborg har all anledning att vara nöjd. Hans fyraåriga belgiska vallhund Herman (Herman von den Sennequellen) har just utnämnts till Årets polishund 2015. Tillsammans jobbar de i satsningen Trygg i Göteborg, som framför allt dragits igång till följd av den svåra organiserade brottsligheten i Göteborg. Han är patrullhund med tilläggsdressyr för vapen- och narkotikasök.

Men förutom att jaga brottslingar har han också hittat en treåring som gått vilse.
– När jag såg det där lilla knytet så kände jag att all den träning vi lagt ner tillsammans varit värt det. När vi väckte pojken blev han först rädd när han såg mig och Herman, men sedan blev han glad när han upptäckte polishelikoptern, berättar Petter för SKK, som är med och utser vinnaren tillsammans med representanter från polisen och polisens hundförarförbund.

Den som vill se Herman i verkligheten får chansen på Stockholm Hundmässa i Älvsjö 12 december. Då får han ta emot sitt pris – ett gott ben, en hundbädd och hundmat. Husse får nöja sig med 20 000 kronor i resestipendium.

LÄS OCKSÅ:

Cox blev Årets polishund 2014
FILM: Polishund dödades – tusen kom på begravningen

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven