Nytt försäkringsskydd för jakthundar

Nytt försäkringsskydd för jakthundar

Älgjakten är i full gång och skogarna fylls av hundar med nosen i backen. Förhoppningsvis bär de en rejäl skyddsväst – för risken att drabbas av olycksfall eller skadas av vilt är förstås extra stor bland jakthundar. Nu vill Agria bidra till ökad säkerhet för jakthundar genom att godkänna alla skyddsvästar för hund.

Förändringen innebär att alla hundar som har en veterinärvårdsförsäkring hos Agria slipper självrisken om de råkar ut för en olycka eller skada i samband med jakt eller organiserad jaktträning – under förutsättning att de bär en skyddsväst. Skyddsvästen får inte vara äldre än fem år gammal från inköpsdatum.

Samlad statistik pekar på att jakthundarnas skaderisk är hög när de arbetar i skogen, i samband med jakt eller träningar inför jaktsäsongen.

Det som behövs vid en skadeanmälan är att man intygar att hunden bar skyddsvästen vid skadetillfället och att man kan visa upp ett kassakvitto/värdebevis på skyddsvästen. I vissa fall kan det bli aktuellt med ett vittne som kan intyga att hunden bar västen vid olyckstillfället eller ett fotografi.

Förändringen gäller från och med den 12 oktober.

Läs mer hos Agria

Läs bloggen Hundliv i Goa: ”Finns det några fula hundar?”

Psst! Gilla oss på Facebook.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven