”Mina hundar kastades runt på flygplatsen”

”Mina hundar kastades runt på flygplatsen”

Marc Linner, tidigare känd som artisten XLNT Marc, slår larm efter sin senaste flygresa med sina hundar till Budapest. Av en slump fick han se hur illa hundburarna hanterades av flygplatspersonalen. Det slutade med att polisen fick komma dit.

LÄS OCKSÅ: Resa med hunden? Det här behöver du veta!

Det är i Nöjesbladet som Marc, som nu jobbar som hundinstruktör och som är ute och tävlar mycket med sina afghanhundar, berättar om vad som hände i Budapest.

Det var när han stod vid bagagebandet som han av en slump fick se sina hundburar. Och då var den ena upp och ner – med hunden i.
– Och de håller på och kasta runt den och stöter i min andra bur. Den ena hunden är en valp på åtta månader som flyger för första gången, säger Marc till Nöjesbladet, som blev så arg att han hoppade in bakom avspärrningen för att få ut sina hundar, vilket slutade med att polis tillkallades.
Nu vill Marc starta en kampanj för att hundarna ska behandlas bättre av flygbolagen. På Facebook uppmanar han andra hundägare att dela med sig av sina erfarenheter till Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben, som nu också ska titta närmare på frågan.

Norwegian, som Marc flög med vid det här tillfället, meddelar att man tar händelsen på stort allvar.

Har du liknande erfarenheter? Berätta nedan!

MER SPÄNNANDE LÄSNING:

Allt fler tar med sig hunden på semesterresan
Hundtränaren Johans snabba vardagsleker

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven