Kan hundar vara fula?

Kan hundar vara fula?

Förra veckan åkte jag och min vän Karen och besökte huvudstaden Panjim och ett av de största hundhemmen i Goa. Det är statligt försörjt i den mån att anställda får lön av staten och att ställets hyra är betald (vad jag förstod, informationen här varierar ofta mellan olika personer…).
Man kan så klart även ge gåvor och donationer för att säkerställa hundarnas välmående och namnet PAWS står för Panjim Animal Welfare Society.

PAWS logga på kontorsväggen.

PAWS logga på kontorsväggen.

Detta stället är verkligen stort och när vi var där sades det att alla deras 80 burar var fulla, så just då fanns där säkert över 150 hundar eftersom valpkullarna var många. Karen berättade att hon även visste att det bodde närmare 100 lösa hundar bakom inhägnaden som även dem matades varje dag. Detta är alltså tidigare valpar som bott i burarna på PAWS och som är friska och steriliserade, men som inte hittat något annat hem…

Dags för lunch. Det är många hundar som ska matas...

Dags för lunch. Det är många hundar som ska matas…

En skön figur som bor på PAWS är den bruna hunden utan nos. Han ser lite skräckinjagande ut och vad som hänt honom fick jag tyvärr inte reda på.

Jag är vad de kallar "fulsnygg".

Jag är vad de kallar ”fulsnygg”!

Första gången jag träffade honom, för cirka två år sedan, smög han upp bakom mig och började slicka på min hand. Jag vände mig om för att se vem det var och ”GAAAAAH” där stod ett monster! Nädå, det tänkte jag inte men jag ryckte till och blev faktiskt lite ställd när jag såg honom. Han är ju inte direkt vacker, men kan en hund egentligen vara ful?

Hundgänget, med katt, som bor lösa på hundhemmet.

Hundgänget, med katt, som bor lösa på hundhemmet.

En söt liten valp fick ett nytt hem precis när vi var på hundhemmet och hälsade på så jag passade på att ta en bild av den stilige, äldre herren som valt att öppna sitt hem för en liten ensam hund. Han visade gladeligen upp certifikatet med intyg om vaccinering och registreringsnummer, men han hade inte än valt något namn på sitt nya husdjur. Kanske skulle hans dotter få en liten valp i present? Tänk vilken lycka i så fall!

Ny, glad ägare med en något reserverad valp.

Ny, glad ägare med en något reserverad valp.

1


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven