Riksdagsledamot föreslår: Inför receptfria djurläkemedel i zoobutiker

Riksdagsledamot föreslår: Inför receptfria djurläkemedel i zoobutiker

Riksdagsledamot Johan Hultberg (M), som sitter i miljö- och jordbruksutskottet, har motionerat om att inte bara tillåta att receptfria humanläkemedel säljs utanför apoteken utan även djurläkemedel.

Att låta apoteken fortsatt ha kvar sitt monopol på djurläkemedel drabbar inte minst zoo-fackhandeln, konstaterar Johan Hultberg (M).

–  Omregleringen av apoteksmarknaden var efterlängtad och har bidragit till ökad tillgänglighet och bättre service men det var synd att man inte tog steget fullt ut så att även receptfria djurläkemedel omfattas, säger Johan Hultberg (M).

– Apotekspersonalen har sällan tillräcklig kunskap om djurläkemedel utan djurägare tvingas vända sig till zoo-butikerna. Dessa tvingas i sin tur hänvisa kunderna tillbaka till apoteken. Det finns även en ekonomisk sida av detta då zoo-fackhandeln sliter med små marginaler, säger riksdagsledamot Johan Hultberg (M).

– Frågan har utretts länge i Läkemedels- och apoteksutredningen. Nu är det dags att underlätta vardagen för alla djurägare i Sverige, avslutar Johan Hultberg (M).

Hela motionen kan ni läsa här.

Kanske vill du också läsa: Lös hund i bil kan bli dyrt

Här hittar du fler hundnyheter


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Får hunden ha känslor?

Våra experter

Tips för hundägare inför nyår

Tävla och vinn

Hjälp oss att bli bättre!