Tyke the Lab

Tyke the Lab

Tyke är en ypperligt stilig labradorkille på dryga 2,5 år och han har bott hos min sambo Clinton sedan han var en liten valp. Han älskar bollar, stranden, åka bil, bollar, bollar och att hämta bollar eller andra saker som fungerar som bollar (gärna kokosnötter eller en frukt som heter Bread Fruit som är rund och knottrig och som slajmar när man biter i den – kul!).

I vanliga fall skulle Clinton hellre adopterat en gatuhund än att köpa en, men han har berättat hur han gick förbi en djuraffär och såg en ensam, liten valp i en bur och hur han bara var tvungen att ta med honom hem när han såg hans stora bedjande valpögon.

Vem kan motstå dessa ögon!

Vem kan motstå dessa ögon!

Namnet Tyke kommer från den tecknade serien ”Tom och Jerry” där Tyke är son till bulldoggen Spike och då min pojkvän bland annat jobbar som fotograf har det blivit en del bilder på Tyke sedan starten. Jag tänkte här nedan bjuda på en liten bildkavalkad – för det är väl aldrig fel med bilder på en stilig labbe!?

Jag är ganska söt.

Jag är ganska söt.

Wiiiieee, bada bada bada!!

Wiiiieee, bada bada bada!!

Tittut!

Tittut!

Åka på äventyr är det bästa som finns.

Åka på äventyr är det bästa som finns.

Det var inte jag...

Det var inte jag…

Kolla vad jag kan!

Kolla vad jag kan!

Me so handsome.

Me so handsome.

Den senaste månaden har Tyke haft en bula på vänstra sidan av huvudet och den har pendlat i storlek. Ibland svällde den upp och såg ut som en golfboll och vissa dagar var den relativt obefintlig. Jag gissade att det var en fettknuta som självmant skulle lägga sig inom några veckor då han inte verkades störas av den, men när den nu blivit större igen bestämde sig Clinton för att åka till veterinären.

Hos första veterinären (som troligen inte var helt utbildad) gavs några tabletter då man förmodade Tick Fever (fästingfeber, är det vad vi kallar Borelia kanske?), men då bulan bara växte dagen efter valde Clinton att få ett andra utlåtande och hos en annan veterinär punkterades bulan och ut sprutade massa gammalt blod. Troligen hade Tyke slagit i huvudet någonstans och en blodbula hade bildats som nu dränerades. Förhoppningsvis ger bulan med sig inom några veckor och med rätt medicinering. Fy skäms för den första lekmannen som bara antog att det var Tick Fever och gav medicin utan att ta blodprov.

Men Tyke är lika glad som vanligt och alltid redo för nya upptåg!

Vänner för livet.

Vänner för livet.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven