Vargen tog hunden Max

Det var i onsdags förra veckan som hunden Max blev bortförd av en varg, bara två meter ifrån matte Elisabeth Liebenholtzs, i Järbo utanför Sandviken.

Elisabeth hade gått ut på trappan och lät Max skutta med för att kissa. Vargen dök bara upp på tomten plötsligt och tog jack russell terriern Max och försvann. En chockad Elisabeth larmade familjen och fick senare besök av naturbevakaren i länet, Sony Persson, som bara kan bekräfta att det är tydliga spår av vargen på tomten.

– Det är mycket tråkigt att familjen blivit av med sin hund. Man tycker ju man ska vara fredad från sin egen gård men så är det ju tyvärr inte. Nu får man ju vara beredd på att man möter varg överallt, säger Sony Persson.

Hela historien hos P4 Gävleborg

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven