Premiär för ”Sporting Dog Seminar”

Premiär för ”Sporting Dog Seminar”

Den 10 oktober gästas Svenska Mässan i Göteborg av några av Europas främsta namn inom träning och hälsa för aktiva och arbetande hundar.

Sporting Dog Seminar är namnet på ett nytt och förhoppningsvis årligt återkommande event för den engagerade hundägaren.
Koncentration och uthållighet, uppvärmning och återhämtning, mental träning, utfodring, friskvård, rehabilitering och mycket mer. Listan över de ämnen som kommer att avhandlas under världens första Sporting Dog Seminar på Svenska Mässan i Göteborg den 10 oktober kan göras lång. Gemensam nämnare för samtliga föredrag: Allt som kan intressera den engagerade djurägaren med aktiv eller arbetande hund.
– Det här är första gången det anordnas ett hundevent på den här kunskapsnivån med ett så här brett program i Sverige. Flera av föreläsarna är internationella storstjärnor inom sina respektive områden, säger Naana Rench på Royal Canin.

Sporting Dog Seminar kopia

Två av de mer namnkunniga föreläsarna är veterinär Dominique Grandjean, professor vid veterinärhögskolan i Paris, som kommer att föreläsa om näringslära för arbetande hundar, och Simon Prins från nederländska polisen, som ger en spännande inblick i hur han under många år utbildat hundar inom landets polis- och militärkår.
Andra ämnen som behandlas under dagen är bland annat hur man toppar formen på sin hund inför jaktsäsongen och hur olika typer av hundträning bör utformas för att nå bästa möjliga resultat.
– Att träffa likasinnade och prata om det man brinner för allra mest, ger en enorm inspiration och energi. Seminariet bjuder på ett smörgåsbord av olika intressanta föreläsningar och kommer verkligen att väcka aptit för att lära nytt, säger Anne-Marie Folkesson, på Svenska Brukshundklubben.

Sporting Dog Seminar arrangeras av Royal Canin i samarbete med Svenska Brukshundklubben och MyDOG. Mer information på www.sportingdog.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven