Välgörenhetspromenad på Djurens Dag

På Djurens dag, söndagen den 4 oktober, samlas hundar och deras ägare från hela Stockholmsregionen på Gärdet för att promenera för djurfria forskningsmetoder.

dogwalk_charity

Bakom arrangemanget står organisationerna Forska Utan Djurförsök och Sveland Djurförsäkringar.

I samband med promenaden arrangeras en insamling där man kan ta ställning för djurfria forskningsmetoder och bidra till att utveckla metoder som kan ersätta plågsamma djurförsök.

– Vår vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur, för både människors och djurs bästa. Vi anser att forskning är livsnödvändig, men att forskning ska utföras utan att djur utsätts för lidande, säger Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök.

Sveland Djurförsäkringar finns på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning där pengarna oavkortat går till Forska Utan Djurförsök.

– Vi har samarbetat med Forska Utan Djurförsök under drygt ett år nu och känner att vi tillsammans kan göra stor skillnad för djuren. Vi är ett bolag som består av djurvänner, både bland våra medarbetare och bland våra försäkringstagare, berättar Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.

När: söndagen den 4 oktober kl 11–15
Plats: Gärdet vid Sjöhistoriska Museet, Stockholm
Aktiviteter: Hundpromenad till förmån för djurfria forskningsmetoder.

Mer information om eventet finns på Facebook och hos Forska Utan Djurförsök


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven