Hundriksdagens högtidliga öppnande

Nu är det dags för kennelklubbens stormöte, eller som det kallas i hundägarmun: hundriksdagen. Den 2–5 oktober kommer Kennelfullmäktige, KF, att hållas i Stockholm.

hundriksdag

KF är högsta beslutande organ i Svenska Kennelklubben – hundägarnas riksorganisation, och hålls vartannat år. En ny ordförande väljs eftersom Nils Erik Åhmansson bestämt sig för att sluta efter 22 år på posten. Pekka Olsson, som i dag är vice ordförande, föreslås ta över.

Dessutom kommer bland annat ett förslag om utträde ur den internationella kennelfederationen, FCI, diskuteras. Möjligheten att lämna organisationen utreds, för att i stället bilda en ny internationell federation med de nordiska länderna som bas tillsammans med Storbritannien.

Omkring 250 delegater samlas på Clarion Hotel Sign i Stockholm för att besluta om framtiden för organisationen. Själva kennelfullmäktige börjar på lördag morgon men redan på fredagen hålls Länsklubbsfullmäktige och ett antal seminarier kring framtidsfrågor.

Sist men inte minns delas det ut ett antal utmärkelser – hela listan på pristagarna hittar du här.

Mera info om kennelfullmäktige hittar du här.

Läs också: Tänk på det här när du ska försäkra din hund!

Psst! Du prenumererar väl på Härliga Hund? Inte? Det kan vi fixa – här!

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven