Kan hundar bli svartsjuka? Såklart!

Kan hundar bli svartsjuka? Såklart!

Hundar delar många av människans känslor. Det anar vi som lever med dem.
En av dem är svartsjuka. Hur märker du på din hund om hon/han blir svartsjuk?

Om någon skulle frågat dig om hundar kan bli svartsjuka skulle du säkert svarat ja direkt. Men inom forskningen har svaret inte varit lika givet. Man behöver en viss nivå av kognitiv förmåga för att kunna visa svartsjuka har många menat.
Men Caroline Prouvost och Christine R. Harris vid universitetet i San Diego lät sig inte nöjas med påståendet utan kallade i stället in 38 hundar till sitt laboratorium. Där fick de utsättas för tre olika situationer – en där hundägaren klappade ett gosedjur som såg ut som en hund (och som skällde lite för att verka riktig), en där ägaren sysslade med någon annan pryl och den tredje där ägaren läste en bok.

Resultat? Jo, när hundens ägare gosade med leksakshunden så reagerade den riktiga hunden på ett helt annat sätt.
– Vår studie visar inte bara att hundar visar tecken på svartsjuka, de går dessutom in och försöker bryta bandet mellan hundägaren och det som tycks vara en rival. Det verkar som att de försöker försvara sin relation, säger forskarna till UCSDNEWS.

Spana in hundarna som verkligen visar hur det kan se ut när man är svartsjuk och vill ha all uppmärksamhet själv!

Och här är hunden som hellre vill att lillhusse gosar än spelar på sin Ipad!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Rätt beslut kan slita ett hjärta itu

Våra experter

Tips för hundägare inför nyår

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…