Ögondroppar tar bort grå starr på hund

Ögondroppar tar bort grå starr på hund

Grå starr drabbar närmare var femte person över 40 år och gör linsen alldeles grumlig. Bot? Operation. Länge har man letat alternativ. Och nu kan forskare vid University of California ha hittat ett – i form av steroidbaserade ögondroppar.

I en tredje fas lät de testa dropparna på hundar med naturligt utvecklad starr. Och bara genom att titta på hundarnas ögon kunde man sedan se hur ögonen klarnat och starren avtagit. Nu ska man gå vidare med test på människor. Och förhoppningsvis kan dropparna framöver bli en hjälp för såväl människor som hundar.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Så får du valpen rumsren

Bloggar

Labradoren som snor allt

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven