Lyssna på schäfern Dexters galna drömmar!

Lyssna på schäfern Dexters galna drömmar!

Hur brukar din hund låta här den drömmer? Lyssna på schäfern Dexter. Hans ylande får nog de flesta av oss att undra vad som händer där i drömmen! (Och du – kolla gärna din egen hunds reaktion när Dexter ylar.)

Faktum är att hundar drömmer på ungefär samma sätt som människor. Det är när man har den ytliga REM-sömnen som drömmarna kommer. Ibland ser man det på att ögonlocken kan röra sig en smula. Eller så pratar vi i sömnen. Schäfern Dexter ylar. Gång efter annan.

Av förklarliga skäl går det förstås inte att veta vad hundar drömmer om. Men det är kanske inte helt osannolikt att de, som vi, processar det som hänt under dagen i drömmen. Kanske är det därför som valpar påstås drömmar mer än vuxna hundar – de får helt enkelt många fler nya intryck varje dag.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven