Nu är det  GuldAgility i Kalmar!

Nu är det GuldAgility i Kalmar!

Kalmars egen hundfest lockar både publik och internationella deltagare. Deltagare från hela Europa samlas och det finns tävlande från totalt 10 länder. Ekipagen tävlar om prissumman på 10.000 kronor, en summa som i agilitykretsar är unik eftersom många tävlingar sker helt utan prispengar. Tävlingarna startade den 2 juli och pågår till och med söndag den 5 juli 2015.

– Hitintills har vi anmälda deltagare från bland annat Spanien, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Estland, Schweiz, Polen och Holland, berättar Sanna Karlsson. Den deltagare som reser allra längst kommer från Japan. Vi tycker att det är jätteroligt att tävlingen attraherar deltagare från så många olika länder.

Även på domarsidan märks det att tävlingen sätter avtryck ute i Europa. Nästan hälften av tävlingens 16 domare är internationella.

Under evenemangets fyra dagar fylls Fredriksskans med roliga aktiviteter för besökare och såklart får familjens fyrfota vän följa med in på området. Bland annat kommer det att finnas matmarknad, mässområde och barnaktiviteter på området.

Läs mer på www.guldagility.se

Här kan du köpa senaste numret av Härliga Hund.

OMSHUN1507_LITET


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven