Varning för värmen

Varning för värmen

Med solen och värmen följer en del faror som du som hundägare måste vara medveten om.

Hundar kan inte svettas som vi människor, utan flåsar, blir orkeslösa och vill bara ligga på kalla golv eller i skuggan. Hunden avger värme genom tassarna och kan också kyla ner sig själv lite genom att lägga magen mot marken.

Kanske behöver din hund ett kyltäcke, en dusch eller ett svalkande dopp. Träna inte med hunden (t ex att jogga eller cykla är inte att rekommendera) när det är varmt. Hunden måste förstås få röra på sig, men gör de lite längre promenaderna tidigt på morgonen och på kvällen när det är svalare.

Lämna heller aldrig din hund i en varm bil! Inte ens en jättekort stund! Det kan snabbt bli mycket varmt i en bil, även om det är molnigt. Varje år överhettas och dör hundar i varma bilar – låt det inte hända!

Här kan du läsa mer:
10 sommarfaror
Här kan du bada med din hund

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven