Livet på en pinne

Först går vi ut och busar och jag äter massa pinnar. Sedan går vi hem och då är jag trött.

Livet på en pinne

Jag älskar pinnar.  Jag äter dem så ofta jag kan men det är inte så ofta tyvärr, för matte är som en hök. ”Ät inte pinnar, Zowie!” Hela tiden låter det så där. Så fort vi går ut. Det gäller allt som jag hittar för övrigt. Jag brukar äta alla saker som folk har tappat ute. Det är ju gott!

Mina bästa fynd är:

1. Mackor, smulor eller matrester – helst ska de ha legat till sig några dagar
2. Snus & fimpar – mums!
3. Bajs, andras eller eget
4. Glasspapper

Nu är det inte jätteofta jag hinner få i mig något av det här, eftersom matte är så himla på hela tiden, men ibland så.

När vi går ut går vi genom vårt bostadsområde över lite gator och parkeringar och sedan kommer vi till parken. Där finns det pinnar och andra hundar. Och massa hundtanter som står och pratar och säger att jag är fin och så där. Det bästa är när matte börjar prata med de andra hundtanterna, för då tittar hon inte på mig så mycket. Då passar jag på att utveckla konstformen ”Att finfördela en pinne”. Jag kan få dem så fint fördelade att det ser ut som en bäver har varit på plats. Jag är alltså jättebra på det. Fast ibland vill jag bara äta upp dem.

Sedan, efter en stund, kommer matte på att hon har glömt mig lite, och då tittar hon. Fast då har jag redan ätit pinnen. Eller finfördelat den. ”Men ZOWIE, du är väl ingen flismaskin heller!” skriker hon då. Och alla de andra hundtanterna skrattar.

I alla fall så brukar hon låta mig ha EN pinne – om jag inte tuggar på den – och då får jag bära den hela vägen hem till huset. Men den får inte följa med in. Ibland lyckas jag få henne att glömma det där och få med mig pinnen in. Det är bra dagar.

bulle_gris

Jag vill också ha ett gosedjur som är lika stort som jag. Fast matte har sagt att det är JAG som är gosedjuret.

2014-12-22 09.15.58

Hon älskar mig. Det är jättebra.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Sandras blogg: Att leva ut sina känslor som hund

Våra experter

När familjens hundar inte kommer överens

Tävla och vinn

Vinnare av fribiljetter till föreläsningen ”Det beror på”