Nellys klickerskola del 7

Nellys klickerskola del 7

Så lär du hunden använda sina ben

Den här gången handlar klickerskolan om hur man lär hunden att få en bra fram- och bakdelskontroll. Oavsett om man tävlar eller har en sällskapshund är det här bra övningar för hundens kropps- och självkänsla. Det är både enkelt och kul och tränar du fem minuter några gånger i veckan kommer du snabbt att märka skillnad.

Bakdelskontroll: För att träna bakdelskontroll behövs en låg barnpall (för lite större hundar) eller en träkloss eller liknande (för mindre hundar). Till att börja med gäller det att få hunden att förstå att den ska upp med framtassarna på pallen. Börja med att klicka 5–10 gånger för att hunden visar intresse för pallen och därefter går fram till den. Klicka sen 5–10 gånger för att den lyfter en tass mot pallen/krafsar på pallen/sätter upp en tass på pallen. Sen är steget inte långt till att den sätter upp bägge tassarna och då är det bara att börja.

Är du nyfiken på hur en snygg bakdelskontroll kan se ut så titta i slutet på film 2. Där gör mormor Stella ett oplanerat gästspel och visar var skåpet ska stå.

Framdelskontroll: För att träna framdelskontroll behöver man en vanlig planka, ju längre desto bättre. Men en tröskel inomhus fungerar också bra. Även här är det meningen att hunden ska upp och stå med framtassarna på plankan innan ni startar, så jobba på samma sätt som med pallen för att få hunden att intressera sig för plankan och kliva upp på den. Sen är det bara att köra i gång.

Du har väl förresten inte missat de övriga delarna i klickerskolan?

Klickerskolan del 6.

Klickerskolan del 5.

Klickerskolan nr 4.

Klickerskolan nr 3.

Klickerskolan nr 2.

Klickerskolan nr 1.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven