Kela mycket – så blir hunden smartare!

Kela mycket – så blir hunden smartare!

Gosa och prata med hunden i tre minuter. Då mår inte bara du bättre, utan även hunden. Och inte nog med det, hunden får även lättare att lösa uppgifter som att hitta gömt godis!

Hormonet oxytocin brukar ofta kallas kärlekshormon. Det frigörs till exempel när en bebis ammar och stärker banden mellan mor och barn. Men oxytocinet spelar på samma sätt en viktig roll när människor och hundar bondar med varandra.
Tidigare har man sett att oxytocin kan förbättra den sociala förmågan hos människor. Och den nya australiensiska studien, gjord vid Monash University, tyder på att samma sak händer hos hundarna. De lär sig tolka oss.
– Det kan förklara varför hundar, till skillnad från till exempel vargar, är så bra på att lösa uppgifter som testar deras förmåga att lyssna på och använda människors sociala signaler för att till exempel hitta gömt hundgodis, säger forskarna bakom studien.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven