En alldeles vanlig skogspromenad

En alldeles vanlig skogspromenad

Solen sken så härligt att jag bestämde mig för att ta en skogspromenad med Nelly. Men innan dess gjorde jag något jag borde ha gjort för flera veckor sen – jag gav Nelly ett fästingmedel (Bravecto) i form av en tuggtablett. Tabletten var stooor men den slank ner utan problem. Det ska bli spännande att se om hon får några biverkningar, eller några fästingar.

CIMG0645

Sen gav vi oss i väg till Skrylleskogen, ett stort friluftsområde i närheten. Här kan man vandra genom granskog, bokskog och över ljunghedar, gå på långa träspångar, klättra över låga murar och lyfta på fötterna för stubbar och stenar. Härligt för både två- och fyrfotingar!

CIMG0662

Nelly älskar skogsstigarna, men framför allt älskar hon djurskulpturerna vid Skryllegården. Trots att Nelly har sett dem många gånger är hon alltid lika fascinerad av vildsvinssuggan och hennes kultingar. Hon smyger långsamt och försiktigt fram för att se om de är farliga, även om hon egentligen vet att de inte är verkliga.

CIMG0687

Några levande vildsvin har vi tack och lov inte mött – än. Däremot har jag hört och känt lukten av dem. När det plötsligt börjar prassla och lukta lagård mitt i skogen, då är det jag som vänder och går åt andra hållet. Fort! Jag gillar djur, men vildsvin upplever jag helst bara i skulpturform eller på tallriken.

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven