Leo gick ner 13 kilo!

Som bekant är övervikt ett problem vi människor har överfört på våra pälsklingar. Sveriges hundar och katter är dessvärre överviktiga.

Royal Canin drog 2013 i gång tävlingen Årets vikt(igaste) vinnare för att uppmärksamma problemen med övervikt hos våra husdjur. Årets vinnare är Leo, som gått ner hela 13 kilo.

Josefine Söderholm och sambon Andreas Erichson ville ha hund och fick höra talas om den stora svarta hanen Leo som omhändertagits av polisen och nu skulle omplaceras. Leo var extremt överviktig. När Josefin och Andreas träffade honom mötte de ett par ögon som gjorde att de aldrig skulle kunna lämna honom. Så Leo, som då vägde 63,7 kilo, fick följa med hem.

Josefin & Leo.

Josefine & Leo.

Efter ett par månader av kärleksbekräftelse och trygghetsträning påbörjades resan mot ett hälsosammare liv. Leo började äta ett särskilt bantningsfoder och varje måltid vägdes. Det och massvis med motion har lett till att han tappat 13 kilo och är nu nere på omkring 50.

Djurkliniken Skånes Mitt i Höör har under hela resans gång varit ett stort stöd för Leo och Josefine.

– Jag hoppas verkligen att fler inser vilka problem en övervikt hos hundarna för med sig. Ibland förstör den där mackan på morgonen mycket mer vad man tror. Det är vi människor som kan förändra hundens liv – inte de själva, poängterar Josefine.

Är din hund överviktig? Behöver ni lite uppmuntran eller utmaning för att ändra era vanor? 2015 års upplaga av Årets vikt(igaste) vinnare är redan i full gång. Läs mer och anmäl dig och din hund hos Royal Canin.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven