Jag och matte på pratkurs

Jag och matte på pratkurs

Hej, Nelly här.

Har jag berättat att matte och jag går på kurs? Den heter valpkurs, men jag tycker mest det handlar om att alla mattar och hussar pratar med varandra hela tiden.

I går började vi med att gå runt två och två. Gissa vilka som snackade hela tiden medan jag inte ens fick titta på den andra valpen?!

P1040518

Sen bytte vi och gick med några andra, och matte fortsatte prata och prata. Efter ett tag ställde hon sig till och med och skakade hand med den andra människan och begärde att jag och hennes valp Kalle, en jättesöt labradorkille, skulle sitta ner under tiden. Men då tyckte både Kalle och jag att det gick för långt så vi försökte komma åt att busa lite med varandra. Men nehej, det fick vi inte. Visst är livet orättvist!

Efter det skulle vi ha något som kallas för skvallerträning. Grejen verkar vara att så fort en annan hund går förbi ska man titta på den och då får man godis. Hur lätt som helst. Jag skötte mig jättebra!

P1040506

Sen skulle vi stå in en ring allihop medan en människa i gul jacka pratade och pratade och våra hussar och mattar bara brydde sig om henne. Jag försökte komma åt att pussa Eskil, en jättegullig finsk lapphund som satt intill mig, men då blev matte arg och sa att jag skulle skärpa mig.

P1040517

Till slut tränade vi på att gå fint, stå still, låta bli leksaker som människan i den gula jackan kastade framför nosen på oss och komma på inkallning och jag fick massor av beröm och godis av matte. Och rätt var det var plockade hon fram fårskinnsleksaken och så hade vi dragkamp en lång stund. Det var roligt! Det är så det ska vara på valpkurs!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Rätt beslut kan slita ett hjärta itu

Våra experter

Tips för hundägare inför nyår

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…