Torkat hundtugg

Torkad kyckling i sega munsbitar. Grönkålschipsen smulas gärna över hundens mat som nyttigt tillskott.

Torkat hundtugg

Gör sega kycklingstrips och nyttiga grönkålschips. Stillar både energi- och tuggbehov.
Ta en tugga själv, vetja!

DU BEHÖVER:
2 kycklingfiléer
Grönkål
Bakplåtspapper

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär kycklingen i  2 cm breda strimlor. Banka ut dem med en köttklubba. Lägg på bakplåtspapper och torka i varmluftsugn i 100 grader i cirka 2 timmar.

2. Kycklingen är klar när -stripsen känns helt torra och hårda. Förvara i kylskåp i burk med lock, -håller i cirka två veckor.

3. Skölj och strimla grönkålen. Släng den grova -mittdelen. Blanda med lite olivolja och lägg på bakplåtspapper.

4. Torka i varmluftsugn i 80-100 grader i några -timmar tills chipsen är krispiga. Förvara i burk med tättslutande lock.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven