Bebisbesök, snuvor och byxor

Bebisbesök, snuvor och byxor

Just nu kretsar det mesta kring förkylningar här hemma. Dottern är på besök med barnbarnet Felix, åtta veckor, och lillkillen ska ju helst inte bli sjuk i så späd ålder. Det gäller alltså att tvätta och sprita händerna och att hosta och nysa i armvecket om det skulle behövas.

För närvarande är det två som går omkring och snörvlar här hemma – dottern och Nelly.

P1040452

Nelly fnyser och nyser men är annars hur pigg och glad som helst. När jag pratade med vår husveterinär misstänkte hon att nysningarna kunde bero på noskvalster, så nu är både Nelly och mormor Stella behandlade med ett preparat som ska göra processen kort med de små liven. Dottern motar bort sina ”noskvalster” med en häxbrygd på citron och ingefära.

P1040432

Nellys löp går nu in på sin andra vecka och jag måste säga att det är en blodig historia. Stella har alltid haft ytterst diskreta löp och på sin höjd lämnat enstaka droppar efter sig på golvet. Därför har vi aldrig behövt använda tikskydd på henne.

P1040370

Med Nelly är det raka motsatsen. Hennes löp är så kraftigt att vi får byta binda i tikskyddet – som går under namnet byxan – flera gånger om dagen.

Nu håller vi tummarna för att Nelly inte ska drabbas av samma långa och svåra skendräktigheter som mormor. Och att det dröjer riktigt länge till nästa löp!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven