Spegel, spegel på väggen där …

Spegel, spegel på väggen där …

Vi tycker förstås att Nelly är världens vackraste valp. Det tycker ju alla valpägare om sina småttingar, konstigt vore det annars.

För att få svart på vitt hur snygg Nelly egentligen är har vi anmält henne till en valputställning. Och nu pågår utställningsträningen för fullt.

P1040147

För det första måste Nelly kunna springa på min vänstra sida i en cirkel i vänstervarv. Det är inte lätt eftersom hon gärna springer lite framför mig. Så vi tränar på att gå ganska fort i en stor cirkel, sen ökar vi till att småjogga och sen går vi igen.

För det andra måste hon kunna springa vid min sida rakt fram. Här gäller det att passa på så att hon inte går upp i galopp eller börjar hoppa och studsa.

P1040057

Dessutom måste Nelly klara av att en främmande person klämmer och känner på henne. Inga problem! Risken är snarare att boaormen Nelly kramar och pussar ihjäl domaren.

Lite värre kan det bli med tandvisningen. Därför tränar vi för fullt på att olika personer ska kunna öppna hennes mun lite försiktigt och titta på bissingarna.

P1030817

Det allra svåraste blir att få Nelly att stå still medan domaren levererar sin kritik. Precis som alla andra valpar har Nelly myror i brallorna. Hittills har hon max klarat fem sekunder, så nu måste vi lägga oss i hårdträning! Annars slutar det nog som en gång när jag ställde ut mormor Stella som ung. Sist på kritiklappen stod följande kommentar: Behöver ringtränas!

Men oavsett hur det går på valputställningen är en sak säker: Nelly ÄR världens vackraste valp.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?