Är du en riktig hundnörd?

Är du en riktig hundnörd?

Att leva med hund förändrar onekligen livet , här är 10 saker som vi tycker är typiska för många av oss hundnördar. Känner du igen dig?

9 tecken på att du är en äkta hundnörd:

1. Du har ALLTID hundbajspåsar i väskan, jeansen, jackfickan, bilen … du har helt enkelt så många oanvända hundbajspåsar att de till och med dyker upp i tvättmaskinen var och varannan vecka.

2. Hundpromenader är en av dina absoluta favoritsysselsättningar, hur konstigt det än låter för folk som inte har hund. Du gillar dem till och med så mycket att det inte spelar någon roll om det regnar, åskar eller är snöstorm. Det spelar inte heller någon roll om klockan är halv sex på morgonen eller halv tolv på kvällen. Det är mysigt i alla fall!

3. Du känner till alla hundar som bor i ditt kvarter och i grannskapet. Du vet var de där stora rottweilerkillarna bor och var den där lilla mopsen håller hus, du vet till och med vad de heter och vad de har för favoritgodis, däremot har du inte en aning om vad husse eller matte heter.

4. Du oroar du jättemycket över att vara borta för länge när hunden är ensam hemma. Om du måste iväg på något ärende som hunden inte kan följa med på får du dåligt samvete och stressar som en tok för att komma hem så fort som möjligt.

5. Du föredrar egentligen hunden som sällskap. Även om du kanske inte vill erkänna det så stannar du hellre hemma med din fyrbenta vän än går på restaurang eller bio med din tvåbenta kompis. Fast du tvingar dig ibland för att inte uppfattas som helt asocial.

6. Du lägger gladeligen många hundralappar på bra hundfoder varje månad även om det innebär att du själv får äta gröt och blodpudding med kort datum för att få ekonomin att gå ihop.

7. Hundhår, överallt hundhår, ändå bryr du dig inte. Du har för länge sedan gett upp alla försök att få bort dem från kläderna, soffan, bilen, sängen och till och med i maten. Numera är det förmodligen bara dina gäster som reagerar, men det vågar de nog inte säga till dig.

8.  Du säger det kanske inte högt men du tycker egentligen att det är helt galet att man inte får ta med sig hunden överallt, hundar borde absolut få hänga med till mataffären, badhuset, skolan, jobbet, biografen … Varför inte?

9. Du känner dig älskad på riktigt, för den du är, så som du är. Och du har insett att den kärlek som man får av en hund, om man behandlar den med respekt, är en väldigt speciell kärlek som är helt utan förbehåll.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven