Hunden drar och rycker i kopplet

Hunden drar och rycker i kopplet

Hunden drar eller rycker i kopplet, och många hundägare drar tillbaka, stannar helt, eller försöker gå åt andra hållet. Men vad bör man egentligen göra? Vi frågade hundcoachen Fredrik Steen, känd från radio och teve.

Fredriks kommentar:


– Att hunden drar i kopplet är nog ett av de absolut vanligaste problemen som hundägare har. Och till största delen beror det faktiskt på att hunden inte tycker att ägaren är tillräckligt rolig och intressant under promenaderna. Allt annat ger hunden så otroligt mycket mer, alltså drar hunden. Många hundägare försöker lösa problemet med hjälp av att vara ännu tråkigare, till exempel att stanna och stå helt stilla, eller rycka i kopplet. Men hur kul tycker hunden då att du är?

Fredrik tipsar:
– För att lösa detta problem gäller det att ändra hundens inställning till promenader. ­Hunden ska tänka: ”Wow, ska du och jag gå ut!?”, inte: ”Wow, nu ska jag gå ut”. Försök att vända på detta genom att helt enkelt bli rolig och intressant på ­promenaderna. Lek så mycket som möjligt och var ”rolig”. ­Speciellt viktigt när det är många störnings­moment ute, mycket folk eller andra hundar.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?