Hundfilm fick fint pris i Cannes

Den ungerska filmen White God vann det största priset i Un Certain Regard. White God är en svensk-ungersk samproduktion och handlar om jakten på blandrashundar på Budapests gator och hur dessa hundar sedan gör uppror mot mänskligheten. Regissören Kornel Mundroczo berättar att han inspirerats av högervindarna som blåst in över Europa och hur tacksam han är över att Un Certain Regard-juryn sett bortom regin och även uppskattat filmens själ.

– Jag är väldigt stolt, för det känns som att priset har gått till filmens själ och inte bara till regissören, med tanke på hur vi har jobbat med djuren, skådespelarna och filmteamet – det är helt fantastiskt och jag tror att vi får priset för den känslan.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven