Hundhimlen

Hundhimlen

Här i Hundhimlen hittar du bilder på fyrbenta vänner som inte längre finns bland oss.
Saknar du också en hund som du vill berätta om här? Mejla några rader och en bild till red@harligahund.se. Märk mejlet Hundhimlen.

Casper kopia
Casper
Jag har tagit bort min allra bästa vän och det gör så ont. Han blev 12,5 år.
Min fina älskade Casper hur ska jag klara mej utan dej? Du tog med dej en bit av mitt hjärta.
Carina

 

Tofsan, Laban, Smulan & Lina
Jag vill berätta om att jag har fyra hundar i himlen som har varit mina.
Den första, Tofsan, somnade in på sitt täcke i köket, hon blev 10 år.
Sedan Laban som olyckligt omkom i en bilolycka, blev bara 11 månader.
Därefter Smulan och Lina, de blev också omkring 10 år.
Smula och Lina blev sjuka och vi fick avliva dem hos veterinär. Det är så tråkigt att göra detta, men man får tänka på alla fina stunder vi hade tillsammans.
Hoppas att de har det bra i sin hundhimmel och ser ner på oss och tänker hur bra de hade det hos oss.
Gertrud Ohlsson

 

Biffen kopia
Biffen
Det här är min största kärlek Biffen. Han blev sjuk och gick bort den 18 maj 2015. Han var världens finaste hund, jag saknar honom mer än något annat.
Jag växte upp med den här grabben, har levt halva mitt liv tillsammans med Biffen och nu när han är borta känns det som halva min själ är borta. Men jag vet att han är här med mig, jag känner hans närvaro ibland. Jag hoppas du har det bra i hundhimlen, vi syns snart mitt älskade hjärta!
Tänker på dig varje dag och jag kämpar för din skull, hela tiden. Alltid när jag är ledsen tänker jag på dig och jo, jag blir ännu mer ledsen då men det är då jag känner av dig och mår bättre. Hade jag fått en önskan som fick bli exakt vad jag ville, skulle det vara att få träffa dig en sista gång! Jag har och kommer alltid att hoppas på att när jag köper en valp, är det du. Det kommer jag att veta.
”When tomorrow starts without me,
Dont think we’re far apart,
because every time you think of me,
im right here inside your heart.”
Patricia

 

Jalle kopia
Jalle
Fotot visar våran älskade lille pojke Jalle eller Jalleman som vi även sa.
Tisdagen 19 juli 2016 så fick han somna in. Efter att ha fått en maginfektion som bara blev värre. Det visade sig att han hade fått bukspottskörtelinfektion. Hans lilla kropp orkade inte med den starka infektionen och hans organ sviktande.
Älskade Jalle var en speciell hund. Jack russell med mycket spring och hopp i kroppen och han älskade att leka med bollar. Glad, sprallig och mycket klok var våran hundkille.
Jalleman blev 8,5 år och han skänkte mycket glädje i vårat liv. Saknaden är stor efter våran bäste vän. Tårarna bara rinner och det gör så ont i hjärtat efter våran Jalle.
Nu får vi leva på alla fina minnen som vi fick tillsammans och vi kommer aldrig att glömma våran älskade Jalleman.
Puss till dig från matte och husse.
Vi älskar dig!

 

Birk kopia
Birk
Hunden Birk for till hundhimmeln i januari hans bakben orkade inte mera.

 

Santtu2
Santtu
Hunden Santtu for till hundhimmeln i juni 2016.

 

Shanti

Shanti
Min älskade lilla york, Shanti 12,5 år, gick bort mycket hastigt 9 juli 2016. Hann inte säga adjö, vilket känns fruktansvärt. Saknar henne så vansinnigt.
Älskade lilla stumpan, ha det så bra i den andra världen. Hoppas du träffar din ”bror” Timmi som gick bort 2012.
Många kramar och pussar din matte Annchristin

 

Milou kopia

Milou
Min finaste Milou, 13 år, somnade in 20/6 16 på grund av ledbesvär och sjukdom. Han har varit världens bästa snällaste terrier  (mot mej i alla fall). Vi älskade att gå i skogen och prata med varandra om bekymmer och glädje. Vi älskar verkligen varandra.

 

Smiley

Smiley
Min älskade Smiley fick somna in hemma i dag. Vi fick 15 underbara år tillsammans, kom till mig som 1-åring och det är så jävla tomt.
Man vill inte gå hem till en tom lägenhet med alla vanor och rutiner som man upptäcker att man inte längre behöver göra.
Anne

 

Mischa kopia

Mischa
Min älskade Mischa dog i januari, 16 år gammal, hans kropp orkade inte längre, njurar och lever var dåliga på slutet. Vi fick honom som ettåring då förre ägaren tänkt avliva honom för att han ”fällde för mycket”. Jag blev förälskad direkt jag såg honom, han satte sig ner på baken med framtassarna i luften och lade huvudet på sned och nästan bad att jag skulle tycka om honom och ta honom med hem.
Vi fick 15 underbara år tillsammans. När han dog så kunde jag varken sova eller sluta gråta, tårarna kommer nu med när jag tänker på blicken han gav mig den dagen vi körde till  Djursjukhuset för sista gången. Han stod i dörröppningen och tittade på mig en trött blick som sa ”Hjälp mig, jag orkar inte längre”. Normalt sett brukade han glatt gå in där men den gången nosade han runt utanför först och gick sen sakta in. Väl inne fick han en lugnande spruta först och somnade sen in med huvudet på min arm. Och fast jag fått en ny omplaceringshund, ljuvlig liten vän, så saknar jag min älskade första hund som nu är i Hundhimlen. Du kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Älskade Mischa.
Kerstin

 

Mario kopia

Mario (2012-05-31–2016-05-27)
Älskade finaste Mario! Ditt liv hos oss blev alldeles för kort och du hade alldeles för många sjukdomsproblem att tampas med.
Vi är så glada att vi fick ha dig hos oss under dessa korta få år. Nu är lägenheten tyst och tom och du är djupt saknad.
Nu får du springa som en glad och frisk hund och jaga dina bollar!
Matte och husse älskar dig nu och för alltid!

 

Ice

Ice
13/10 2009–2013
Jenny Johansson

 

Ozzy kopia

Ozzy
Schäfer/norrbottenspets. Föddes 2 juni 2001. Död 11 januari 2015.
Jenny Johansson

 

 

Aramis kopia

Aramis
Det här är vår fina Aramis som lämnade oss den 4 augusti 2015. Du var den finaste och snällaste hund. Saknaden efter dig är stor. Går inte en dag utan att jag tänker på dig.
För alltid saknad <3
Maria

 

Laban kopia

Laban
Vår älskade australiska terrier Laban kom till oss som sexåring. Han hade växt upp på en arbetsplats och var så otroligt tacksam och lätt att ha att göra med, snäll, pålitlig. Rädd för höga ljud, som åska och det värsta av allt: glassbilen! Vi försökte träna med killen i glassbilen, köttbullar som muta, funkade inte alls …
Laban kom in i vårt liv när det var lite tungt och blev vår glädje och allra käraste vän. Som tolvåring blev han sjuk och hade det jobbigt, det tunga beslutet togs, som tur var hade vi en veterinär vi kände oss trygga med. Jag grät och hulkade så även veterinären grät till slut. Jag höll Laban i min famn och viskade att nu ska du få köttbullar lille gubben, mammas pojke, så fin, mammas älskling. Sen var det klart och vår Laban var någon helt annanstans<3
Maria Hult

 

Toby kopia

Toby
Toby, min älskade underbara som jag fick 13 år med, du var mitt stora stöd och terapihund och livet, saknaden är olidlig utan dig.
23 januari 15.20–15.25, tiden kommer jag alltid att minnas, det var då jag tog avsked av dig min underbara vän.
Jag kan bara inte tro jag tog beslutet att låta dig somna in. Jag önskar att han kunde leva längre och det inte skulle hända, att vi fick flera år tillsammans, men nu får du i alla fall springa i himlen och ha möjlighet att röra dina bakben.
Det slet verkligen mitt hjärta itu när veterinären sa att ditt hjärta hade slutat slå.
Tack Toby för det liv jag fick med dig. Vi gjorde allt tillsammans och hade gått igenom så mycket tillsammans. Din sista tid försökte du verkligen och slet med att dina bakben inte lydde dig, men du var envis och stark som du kämpade på. Saknaden är obeskrivlig och vår kärlek är villkorslös. Jag har lärt mig så mycket av dig.
Tårar faller ner och jag ber till de övre gudarna om förlåtelse. Din förlåtelse Toby. Vi var som en och vi hade det där speciella sammanhanget som är svårt att förstå för någon utanför. Jag älskade dig mer än du någonsin kunde veta, något jag vet att du vet. Tack och det finns inga ord för vad du har gett mig, Hugo och alla människorna runt omkring dig. Du var unik och jag vet att  du visste att jag hade AS och panikattacker när jag för första gången träffade dig.
Så många gånger var du den enda som jag kunde dela mitt liv med, prata med eller dela mina hemligheter med när det inte fanns någon annan. Du var alltid ständigt runt mig och checkade på mig och talade om för mig när du insåg att jag inte mådde bra. Du förberedde mig för mina anfall. Så smart. Du plockade upp leksaker för att ge dem till mig och försökte att göra allt för att få mig att må bättre. Du visste bara och du var absolut född terapihund. Du betydde allt för mig och jag kommer att hålla dig i mitt hjärta för evigt min kärlek. Mitt söta barn.
”Vänligen i himlen, Gud, du har fått en ny uppgift och fått en hund. Min livlina, min ängel. Jag ber att han kommer att förlåta mig och jag skulle ge vad som helst för att få honom tillbaka i mina armar igen. Ta honom under dina armar och vingar, älska honom och skydda honom och säg att jag kommer att älska honom bortom döden. Amen”
Christina

 

Spice kopia

Spicy
Detta är Spicy. Vår älskade lilltjej. Hon fick somna in alldeles för tidigt på grund av en allvarlig skada, 1 år och två dagar gammal. På ett år hann hon leva ett otroligt fartfyllt & intensivt liv. Utställningar med många rosetter. Lydnad, ipo träningar. Och tugga sönder storasysters biabädd.
Vila i frid lilltjejen.
Therese

 

20160120_173206

Ofelia
Min kära älskade Ofelia. Vi fick nästan 12 år tillsammans innan du gick vidare. Vi gjorde allting tillsammans och jag lärde mig mycket av dig. Dina sista år levde du med cancer, tumör i hjärnan, och kortisonbehandlingar. Du var så stark och levnadsglad in i det sista, du kämpade så. Set är ett år sedan du lämnade mig. Saknaden är stor älskade fina Ofelia.
Annika

 

Caisa kopia

Caisa
Vår älskade lilla Caisa har fått somna in och komma till hundhimlen. Vi är så ledsna och saknaden gör så ont.
För 10 år sedan en dag i juli föddes hon vid Indalsälvens strand. Vi hämtade hem henne i början på september 2005 och sen den dagen har hon varit vår trogna kompis. Så mycket fina minnen finns förknippade med alla de år vi delat.
Valptiden i stugan vid Råneälven, turerna i lingonskogen, promenaderna på Björkskatafjärdens is, allt bus den första vintern (oj vad hon älskade vintern), flytten till Östergötland och alla promenader i Eklandskapet, minnena bara väller över en. Så mycket tårar men även en värme i hjärtat för allt som varit.
Beslutet vi som djurägare måste ta känns fruktansvärt svårt, då är det skönt att ha en veterinärkontakt som man känner sig trygg med och som även känner ”patienten”. Beslutet blir inte lättare men vi får ändå stöttning  och förstår att det inte finns något annat att göra än att låta en älskad kompis få vila utan smärta och besvär.
Sov gott lilla hjärtat vårt, nu får du ha det gott, tack för allt vi fått dela med dig.
Med evig kärlek Matte och Husse

 

Geisha kopia

Geisha
Geisha fick somna in den 8/6-2015, hon var då 13,4 månader och skulle ha fyllt 14 år den 8/2-2016. Hon var världens coolaste hund, inte rädd för någonting alls, kunde ha med henne överallt och hon kopplade av överallt. På landet kunde hon vara lös utan koppel, hon gick ingenstans, jag kunde vara inne och hon ute och hon älskade att vara där. Tyckte så mycket om henne och tänker på henne varje dag, hon hade en plastigelkott som ”var hennes valp” som finns kvar efter henne och som gör att jag får en tår i ögat! När hennes hundkompis Lord gick bort 2008 så vägrade hon gå in i sovrummet där han somnat in i en hel vecka, sedan när denna vecka passerat lade hon exakt sig på den plats han dog på och befann sig där en dag, sedan hade hon sörjt färdigt, så djur förstår mer än vi förstår! Om kärlek kunnat rädda henne så skulle hon aldrig gått bort. Hoppas du Geisha har det bra och springer omkring i hundhimlen tills vi ses igen för jag älskade dig lilla vän.
Matte Carina

 

banjou

Älskade Banjou
Du kom till oss för sex år sedan och var ett litet knyte. Aldrig har du tagit stor plats men tomrummet efter dig är omätligt.
Din integritet och dina egenheter fick allas våra hjärtan att smälta. En stor hund i en liten kropp var det någon som sa.
Det gick inte att rädda dig på operationsbordet. Skadan på dina luftvägar var för stor. Förlåt husse och matte att vi inte tog dig till veterinären tidigare. Vi förstod nog inte fullt ut hur du haft det och hur du kämpat för att få luft.
Du finns i våra hjärtan för alltid
Din familj

 

Nizze kopia

Nizze
Vår underbara, älskade lille Nizze som fick lämna oss alldeles för tidigt 15 januari 2016. Vi saknar honom så mycket och det är så tomt efter honom, men jag tror att han har det bra där uppe i hundhimlen och sitter och tittar ner på oss.
Vi kommer aldrig att glömma dig goa Nizze …
Annelie

 

Margit kopia

Margit
Våran fina flicka fick somna in den 10 augusti kl.12:30, 2015.
Men vi vet att hon har det riktigt bra nu där hon sitter och kollar ner på oss från hundstjärnan, tillsammans med sin dotter.
All kärlek och alla tankar till dig hjärtat!
Du kommer alltid att finnas bland oss.
Linda

 

bella_hundhimlen

Bella!
Hon lämnade oss igår på grund av ålder och sjukdom. Vi saknar henne så kosmiskt mycket, hon har alltid funnits när det behövts.
Otroligt vacker och fin hund med mycket bra sidor och även lite udda 🙂 Det är därför hon är så otroligt saknad! Hon blev 12 år gammal och hade vi kunnat skulle hon få bli äldre. Nu får du springa på ängar gröna utan att ha ont, jaga skator och välta igelkottar.
Evigt saknad 2015-12-15 (kl 16:15)
Älskar dig!

 

2015-10-07 09.09.26 kopia 20151009_135212 kopia

Talvi och Keewan
Det här är våra fina hundar Talvi och Keewan som vi förlorat under hösten med bara två månaders mellanrum. Dom var gamla och sjuka. Saknaden är stor och dom finns för alltid i våra hjärtan.
Carina

 

Moses kopia

Moses
Den 11 november 2015 fick min allra bästa vän somna in alldeles för tidigt på grund av lång tids sjukdom. 4,5 år blev min Moses och ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar och älskar honom. Fick honom när jag fyllde 13 och han har varit min andra halva ända sen dess. Han har varit med mig igenom så mycket och hjälpt mig.
Någon vecka innan han fick somna in var vi ute och gick och såg ett stjärnfall, och på kvällen den dagen han lämnade oss så såg jag ett till. Jag tror det var hans sätt att visa att han är med mig även fast jag inte ser honom.
Jag är så otroligt stolt över den han var och han kommer för alltid att vara min största kärlek. Himlen vann en ängel, men jag förlora min.<3
Amanda

 

Fanta

Fanta (2003-01-31–2015-06-27)
Älskade, älskade, älskade Fanta!
Jag har inte kunnat ta mig mod att skriva detta förrän nu, det har fortfarande inte helt sjunkit in att hon har lämnat mig.
Fanta gick hastigt bort. Hon fick en hjärnblödning vilken slog ut nervsystemet och gjorde att hon ej kunde stå längre. Det hela gick på någon timme.
Hon låg i min famn när hon somnade in och hade trots allt fortfarande ett leende på läpparna och la sin tass på mig. Vi titta på varann hela tiden i ögonen tills jag kände hennes starka hjärta sluta slå. Detta var det tuffaste och hårdaste jag nånsin gjort i mitt liv. Det var som att förlora ett barn, mitt barn, och det gör lika ont.
Åkte och lämnade in henne själv på krematoriet och sa ett sista adjö. Att sedan komma och hämta din fina urna var tungt.
Fanta blev 12 år och 5 månader. Jag hade henne i 10 år och 4 månader!!!
Jag var 18 år när jag köpte henne som 2-åring och nu är jag 28!!
Min första egna hund. Jag ville inte ha en valp då jag inte hade någon erfarenhet av hund sedan tidigare.
Hittade henne på en blocketannons och beslutade mig för att komma och kolla på henne. När jag plinga på och dörren öppnades hoppade världens största hund på mig. Det klickade på en gång!
Det var flera som hade hört av sig men de var äldre och ägaren ville hon skulle komma till en ung människa som kunde aktivera henne. Det hela slutade med att hon följde med mig hem på en gång. Jag var överlycklig! Hon var bara min!
Alla som nån gång träffade Fanta gjorde hon intryck på! Snällare hund fick man leta efter! Hon följde med mig vart jag än gick och vad jag än gjorde! Hon var aldrig sur, aldrig sjuk och aldrig elak. Hon var alltid glad och en riktig knähund! Hon verkligen fann sig i allt och gjorde att jag blev väldigt levnadsglad!
Jag är så tacksam över all tid jag fick med dig Fanta! Och att du alltid fanns där för mig i vått och torrt!
Har så mycket fina minnen och det kommer göra ont och vara jobbigt ett bra tag framöver. Din bästa kompis Savannah saknar dig också och har hängt med dig i alla sina 8 år.
Du är så saknad och älskad!
Vila i frid min älskade Fanta
Matte Jessie Hellman

 

Luna kopia

Luna
För 14 dagar sedan den 16 oktober 2015 vandrade Luna vidare till hundhimlen. Det är så fruktansvärt tomt och tyst här i huset efter den dagen. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig. Vi saknar henne så fruktansvärt mycket.
Carina

 

Duchess kopia

Duchess
I går fick vår fina hertiginna, Duchess, somna in. Vi saknar henne så. Duchess blev 10,5 år. Vi har haft så fina år tillsammans och delat upplevelser. Hon på fyra ben och resten av familjen på två. Vi har spelat golf, åkt båt, åkt skidor, sprungit, promenerat, åkt pulka och ridit. Nu får vi fortsätta utan henne. Kvar står vattenskålen, korgen med leksaker och mjukisdjur och invid dörren hänger hennes fina koppel. Nalle, sliten och slickad, doftar gott och tröstar.
Vi lever med saknaden och får glädjas med minnena.
Annelie, Johan och Hanna

 

1237358_1838647889608661_822793865_o kopia

Bezzie
Vår älskade jakthund Bezzie blev bara 5 år. Hon blev överkörd av tåget när hon hade smitit hemifrån. Åh vad jag saknar henne, världens snällaste hund. Hoppas du får jaga mycket uppe i din hundhimmel. Det var det bästa du visste <3
Kekka

 

20141021_194347 kopia

Conrad
Älskade Conrad, 23 juli 2015 fick du somna in för krämporna blev för många. Det går inte en dag utan saknad, tystnaden efter dig är fruktansvärd. Tack för allt ditt sällskap, i vått och torrt under 11 år. Jag har din aska kvar, förmår mig inte att gräva ner den, vill ha dej kvar här inne <3
Älskar dig för alltid …

 

Chelsea kopia

Chelsea, Primadonnan av Donnor
Minns den 2 februari 2015, en vintrig tisdag, hur din kropp låg som ett stenblock i min famn och samlade alla tårar i din päls, din söta lilla tunga som hängde ut började bli blåare för varje minut som dina tassar blev kallare. Men kunde ändå känna ditt hjärta slå. Kunde se lyckan i dina ögon som ännu var öppna.
Så kommer veterinären in, och syster ber mej ta hennes hand istället så vi kunde gå mot bilen. Hur det slog mej som ett knivhugg i magen, glädjen i dina ögon som just fyllt mitt ansikte med ett leende blev till ren sorg att jag skulle lämna dej på bordet, som jag slutligen gjorde, svag i benen och ett hjärta som slog dubbelt. Jag tittade över axeln och hoppades på få se dej resa dej upp men dina ögon hade slutit sig, din bröstkorg lyftes inte, svansen hängde över kanten.
Satt i bilen och kramade din jacka. Tänkte tillbaka någon timme när vi gick din sista promenad runt området i snöstormen, hur glad du var den dagen, du blev så busig när du såg hästarna. Men så fort du tittade bort torkade jag en tår, för jag visste vad som väntade.
I 4 år försökte jag hålla din glädje vid liv. Ända till sista minut värmde jag dej med all min kärlek som du gått miste om där du spenderat barndomen. Jag räddade dej då och ska rädda dej nu. Jag kommer snart!
Isabelle

 

Tessie1 kopia

Tessie2 kopia

Tessie
Älskade Tessie gick bort juni 2014, hon blev 13 år. Allt gick alldeles för fort, ett kaos och jag förebrår mig varje dag att jag kanske kunde ha handlat på annat sätt. Går inte en dag utan att jag tänker på henne, saknaden och tårarna som fortfarande kommer. Hon var min baby, vi hade en speciell kontakt, hennes intelligens, hängivenhet och starka personlighet. Pratar med henne ibland fast hon inte finns hos mig längre …
Människor kommenterade hennes sätt att se på mig, hängivenhet, ja kalla det gärna dyrkan som var ömsesidigt. Fick flera gånger höra att se oss räddade deras dag som annars hade varit urusel när vi åkte buss hem från arbetet.
Anne

 

Shakiro kopia

Shakiro (2002-04-28–2014-07-14)
Älskade Mr Fluff. Du var så otroligt speciell och vi följdes åt genom många jobbiga saker, för oss båda.
Du fanns där med dina bärnstensbruna ögon, din mjuka nos och din varma goa kropp då jag förlorade min man 2013. Alltid vid min sida. Tröstade när jag var ledsen.
Nu är jag och din ”syster” Qvittra kvar och en liten parvel på 6 månader som heter Zwip och som gör allt för att gå i dina fotspår.
Hoppas du är tillsammans med husse där ovan molnen. Vi här nere saknar dig så det gör ont!
Matte, Qvittra & Zwip

 

Harry

Harry
Till minne av en fantastisk liten kämpe på 900 gram, vår chihuahua Harry. Du gick bort på tok för tidigt men finns för alltid med oss och är otroligt saknad. Bilden till minna av en av våra lyckligaste dagar, när vi gifte oss 2012 vid Tyresö Slott.
Hussarna Fredrick och Johnny

 

Lisa kopia

Lisa
Det här är Lisa. Hon blev 11 1/2 innan hon fick lämna jordelivet. Hon var den underbaraste hund jag träffat. Fantastisk på alla sätt och vis. Hon var med nästan överallt. När barnen var små och låg i vagnen så låg Lisa alltid bredvid och vaktade dom.
Saknaden efter denna hund är ofattbar. Det är snart 1 1/2 år sedan men det gör fortfarande så vansinnigt ont i hjärtat när jag tänker på henne.
Hon är saknad av hela familjen. Till och med av katten.
Paula

 

PICT0549 kopia

Uffe
Älskade Uffe du rycktes från oss till hundhimlen alldeles för tidigt 29 juni 2015, en vecka innan din 8-årsdag. Du älskade livet och ditt jobb på hundpensionatet där du styrde upp hela dagen med din vänlighet och glädje över alla hundkompisar och människor. På kvällen kopplade du av med att äta morötter och se på tv.
Här är så tomt och tyst utan dig, saknaden är enorm. Dagarna kommer aldrig att bli som när du var vid vår sida. Hoppas du har det bra på andra sidan och att vi ses där, du kan väl stå och vänta vid grinden som du alltid gjorde. Glömmer dig aldrig.
Agneta – Bigge – Björn

 

Robbin kopia

Robbin (17/7 1986–5/3 2002)
Våran älskade Robbin glöms aldrig. Våra morgonpromenader till firman – varje morgon i ur och skur. Avskedet hemma blev fint och tårfyllt. Han satt i mitt knä ”to the bitter end”, när dörrklockan plingade gick han sin ”bödel”, veterinären, till mötes. Han fick somna in i sin bädd. Jag kan känna smärtan än.
Gerd & Harry och även Mathias

 

Nova kopia

Nova
Min fina ängel. Den 27 juli 2014 dog hon hastigt efter en kväll på stranden. Vattenförgiftning sa veterinären. Min fina Nova blev bara 3 år. Hon var en blandning mellan cavalier och papillon och hon var världens finaste lilla tjej, hon var mitt allt. Hon älskade alla och alla älskade henne. Hon var med mig överallt, lämnade aldrig min sida.
Att förlora en hund gjorde ondare än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag saknar henne så det gör ont. <3
Frida

 

kejl1 kopia

Kejl (2003–2015)
Den 17 mars avslutade Kejl sitt jordeliv. Han var då sedan en tid gammal och sjuk. Jag saknar honom ofantligt. Finns inga ord.
Vila i frid. Min älskade vän.
Boel

 

Bertil kopia

Bertil
Min älskade prins Bertil lämnade mig och familjen 4 juni 2015. Efter mycket vånda beslöt jag mig för att låta mitt lilla murveldjur somna in. Hans hörsel var i princip borta, han hade långt gången starr, slitna höfter och hade kommit en bit in i demensen.
Han var mitt allt, mitt stora stöd och min enorma glädje. Saknar honom oerhört mycket, hans pussar på näsan, hans lurviga päls och hans förutsättningslösa kärlek som jag fick.
Han är en klar stjärna på hundhimmelen som följer mig dag som natt.
Anki

 

Ludde kopia

Ludde (2003 11 26–2015 02 20)
En härlig vän som älskade att vara ute på långa promenader men lika gärna kunde ligga i soffan. Nöjd med allt bara han var med. Saknaden är stor.
Maria

 

Petronella kopia

Petronella
Min älskade Nella försvann den 2 november 2013 och är sen dess borta …
Min Nella var en fantastisk hund som blev lite mer än 5 år. I fem år var hon min stöttepelare. Hon var mitt allt. Ovissheten om vad som hänt plågar mig, men jag tror hon är i hundhimmeln och kolla ner på mig och är med mig vart jag än är.
Saknar dig min älskade Petronella!!
Ida

 

Milly kopia

Milly
Min älskade golden retriever Milly blev hastigt sjuk den 16 maj 2015 och fick den kvällen vandra vidare till Hundhimlen. Milly blev 9 år.
Milly var en mycket duktig agility- och spårhund. Och vi är så tacksamma för alla härliga och roliga stunder vi haft tillsammans. Saknaden är så stor. Du finns i våra hjärtan för alltid.
Din bästa vän tollaren Vera saknar dig så.
Nina

 

Fiffi kopia

Fiffi
Våran underbara älskade Fiffi finns ej mer hos oss. Saknar henne varje dag. Den 3 juli förra året fick vi avliva henne, hon blev 11 år. Hon fick fel på höfterna så hon hade så ont på slutet. Hon var den underbaraste hund man kan tänka sig, väldigt social, älskade allt och alla. Jag hoppas att hon har det bra där uppe i Hundhimlen.
Matte och husse saknar dig våran underbara Fiffi.

 

Atlas kopia

Atlas
Min underbara hund Atlas som hastigt blev sjuk en natt den 18 mars 2015, från att ha varit helt frisk. Atlas blev 8 år och var en blandning av pointer/engelsk springer spaniel. Atlas var väldigt kelsjuk och ville helst bara trycka sig tätt intill, gosa och bli kliad. Han älskade långa promenader, leta godis på tomten och leka med sina kompisar.
Han var väldigt lugn och mentalt stark, skällde bara när han ville ha igång mig för lite bus, annars var han helt tyst. Han förstod mig och jag honom, vi pratade hela dagarna och han var alltid glad med viftande svans. Atlas hjälpte mig i min svåra sjukdom, genom att ligga tätt intill och värma mig, han tog ut mig fast jag hellre legat kvar.
Saknar dej så, men vet att du är med mig när jag promenerar. Tack för att jag fick lära känna dej, glömmer dej aldrig!<3
Susanne

 

Oskar

Oskar
Du lämnade ett stort tomrum i våra hjärtan när du sprang iväg upp till hundhimlen med dina små lurviga tassar och dina underbara ögon. Nu är det en tid sen du gick bort men vi kan fortfarande känna den värme och kärlek du skänkte till oss. Det finns inget mer vi saknar än dig våran Älskade och oförglömlige Oskar <3 du kommer alltid finnas i våra hjärtan!
Familjen Nyberg

 

Amber kopia

Amber (98.04.19–10.03.03)
Hon var min allra bästa vän<3
Fick vara din husse i nästan 12 år, bästa åren i mitt liv.
Hon älskade att bada, hon simmade nästan ifrån en (hi hi).
Favoritsaker: en rosa pipgris och en blå mjukisflodhäst, någon av dom skulle alltid vara med (överallt). Älskade också att ligga på ett speciellt ställe på vårt sommarställe i Blekinge, där kunde hon spana in alla som kom på vägen …
Hemma låg hon på balkongen, där var svalast , eller framför fläkten.
Hon var älskad av alla <3
Saknar dig varje dag <3
See you later <3
Peter

 

Hannie

Hannie
I dag den 27/5 2015 är det 2 år sedan Hannie lämnade oss för att åka vidare till hundhimlen.
Jag hoppas och tror att hon är här och besöker oss ibland för vid ett flertal tillfällen har vi hört en pipleksak som piper som inte alls finns där det piper, till saken hör att Hanne älskade sina pipleksaker!
Hon var mycket älskad och är mycket saknad av oss alla.
Carina

 

Cesar

Cesar
Vår älskade dvärgpudel Cesar betydde allt för mig då jag är sjukpensionär.
Otaliga långpromenader gick vi du och jag i ur och skur. Du var med överallt och höll mig sällskap om dagarna då husse var på jobbet! Du sov alltid hos mig i sängen!
Det blev så tomt älskade Cesar när du på grund av rygg och höftsmärtor fick lämna oss 23 December 2014, 13 1/2 år gammal. Jag hoppas få träffa dig igen på andra sidan en dag älskade, älskade Cesargubben!!
Bodil

 

Tiffany

Tiffany
Detta är min älskade hund Tiffany. Hon var underbar och bara MIN hund. Föddes i Norge av Donna. Vi har även en syster till henne Tanja. Saknar henne något så otroligt. Hon ”läste” mig så bra och visste allt. Miss You ladyn min.
Ulrika

 

Munis

Munis
Det här är Munis, hon gick bort den 9 oktober förra året i en stor magtumör. Hon blev sju år. Vi adopterade henne för fyra år sedan från Polen då hon hade blivit svårt misshandlad av sin förra ägare! När hon kom till oss så förändrades vårt liv totalt. Hon var väldigt speciell. Hon betydde allt för oss, och det gör hon fortfarande. Hon var så glad, mysig, ville alltid leka. När man åkte hemifrån så låg hon hela tiden vid dörren ända tills man kom hem igen. Saknar dig min fina, söta, vackra bebis …
Neffie

 

Freja kopia

Freja
Våran underbara Freja som gick vidare till Hundhimlen för tre veckor sedan. Saknaden är enorm. Hon var afgahn/schäfer/labbe/border collie och hade fått dom bästa anlagen av varje ras 🙂
Peter

 

Raider kopia

Raider (2002–2015)
Min älskade hund Raider fick somna in den 5/4-2015, då hans diskbråck och artros blev sämre och sämre. Nu har du inte ont längre min lilla älskling, nu är du där uppe med Melvin (halvbror) och alla andra vovvar och har det bra. Saknaden är enorm hjärtat.
Älskar dig för alltid, min bästa vän.
Alexandra

 

Boss

Boss
Sista bilden på vår underbara Boss, han lämnade oss den 30/4 2015 efter en kort tids sjukdom, han blev 12 år. Vi saknar denne underbart livliga, glada, positiva, oerhört snälla, orädda hund. Saknaden är så stor … Älskade träningskompis, vän, familjemedlem.
Britt

 

Mysan

Mysan
Min fina underbara Mysan som kom till mig tidvis när du var valp och din husse behövde hundvakt 🙂 Sedan flyttade du äntligen hem till mig på heltid när du var drygt 1 år 😀 Jag fick ytterligare 12 år med dig.
Vi gick igenom mycket tillsammans, ögoninflammation (som gjorde dig superrädd för veterinärer), en elakartad juvertumör och andra hemskheter. Men vi var tack och lov med om mer härliga än hemska saker. Och det är mycket vi har varit med om – saker som inte går att förklara för dom som inte var med … 😀
Jag fick dock ta det hemska beslutet att låta dig somna in när du var någon månad över 13 år. Du hade fått en ögonskada som gjorde att du fick en infektion inne i ögat och med ditt dåliga hjärta så vågade jag inte låta dom operera dig. Det ville jag i alla fall ge dig – att du hade dom närmaste hos dig när du somnade in den 15 oktober 2013 i stället för att du låg på ett operationsbord där ingen av oss var.
Jag älskar dig för alltid Mysan – du gav och visade mig alltid så mycket kärlek och tillit 🙂 Jag vet då en som tar väl hand om dig nu och det är min mamma som också älskade dig när hon fortfarande levde. Nu tar ni hand om varandra där vid Regnbågsbron <3 <3 <3 <3
Maria

 

Arrox kopia

Arrox
Vår älskade Arrox fick lämna oss den 21 april 2015 efter några dagars sjukdom. Han blev 12 år. Hela familjen har så ont i hjärtat över att vi aldrig mer få ha denna fina kille med oss.
Han var älskad av många och det är en stor sorg att han lämnat oss. Saknaden är enorm och tung. Vi älskar dig!!
Cathrine

 

Molars Tito kopia

Molars Tito
Född 10/12 2009. Gick över till hundhimlen 1/8 2014 🙁
Du var en väldigt speciell schäferkille med mycket motor i. Du älskade att jobba och göra rätt för dig, allt du ville var att få hjälpa till och skydda oss. Och de gjorde du. Du var mitt egna lilla charmtroll som jag älskade så otroligt mycket. Du kommer alltid att vara saknad av mig och jag älskar dig nu och för alltid. Jag hoppas att du har det bra där du är nu och får springa fritt utan smärta <3
Hanna

 

Truxelis Iver kopia

Truxelis Iver
Född 24/12 1999. Gick över till hundhimlen 15/11 2010 🙁
Även du var en speciell schäferkille. Du älskade verkligen allt och alla, du trodde även att marsvinen var dina älskade valpar.
Det har gått några år sen du gick över till hundhimlen, men jag saknar dig än idag och jag kommer alltid att älska dig. Nu och för alltid.
Jag hoppas att du har de bra där du nu är, och att du springer fritt <3
Hanna 

 

Molars Ettra kopia

Molars Ettra
Född 9/9 1998. Gick över till hundhimlen 30/12 2009 🙁
Även du var speciell på ditt sätt. Du älskade de flesta, men allt du brann för var att skydda din familj och dem du älskade <3
Det har nu gått några år sen du gick över till hundhimlen och jag saknar dig så otroligt jävla mycket än och jag kommer alltid att älska dig, nu och för alltid.
Jag hoppas att även du har det bra där du nu är, bara lever livet <3
Hanna

 

Tindra kopia

Tindra
Min älskade lilla Tindra fick somna in på påskafton. Tomheten är bedövande efter henne. Vi fick 11 år tillsammans, hon är mitt livs kärlek.
Malin

 

Isor kopia

Isor
Ikväll somnade vackraste Isor in på ett djursjukhus i Östersund. Han har, i alla år, haft problem med sina leder, speciellt höfterna. Nu var han 12 år och 6 månader och gjorde dessutom häromkvällen illa sitt högra bakben. Våndan har varit enorm men jag gjorde till slut det enda riktiga. Nu ska jag bara försöka leva mitt liv utan honom. Han har varit min bästa vän och saknaden är total.
Han förgyller nu himlen med sin närvaro.
Emma

 

Irish kopia

Irish
Min fina Irish <3
Hon blev 12 år & 2 veckor gammal.
Fick komma till hundhimlen 5/3-2014 på grund av sjukdom. En fin vän jag delat många fina minnen och stunder tillsammans med. Saknad <3
Lena

 

Elvis kopia

Elvis
Familjens första labrador döpte vi till Elvis eftersom han hade en tuppkam mellan ögonen. Vi hade egentligen tingat en tik, men då kom Elvis fram och valde oss. Han var världens snällaste hund och vi tog många härliga skogspromenader tillsammans. Han hade tarmsjukdomen ulcerös kolit sedan han var valp. Det blev bara värre och värre, han bajsade mycket blod och var trött. När kortisonbehandling sattes in dröjde det mindre än ett halvår innan levern slogs ut.
I 6 år var han min bästa vän och det var den värsta dagen i mitt liv när vi lät honom somna in. Men nu lider han inte längre, nu springer han på gröna ängar i hundhimlen. Han kommer alltid att finnas i mitt hjärta. I dag har jag min första egna labrador, han har en annan personlighet (lika underbar), men mina tankar går då och då till Elvis. Jag saknar honom men tröstar mig med att vi kommer ses igen en vacker dag<3
Emma 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Picasso
Vår älskade vovve Picasso blev plötsligt sjuk i sina leder. Han var innan dess alltid frisk, pigg och rask och hade så gott som inga tecken på ålderdom när han, 9 år gammal, fick en akut polyartrit som efter ett par veckors behandling ändå inte gick att häva.
Han dog så att säga ”mitt i livet” och är nu väldigt, väldigt saknad av sin familj.
Han var den bästa vän man kan ha, trevlig och lyhörd, snäll med valpar och väldigt förtjust i särskilt små hundar.
Picasso försökte sig på att ”prata” på människors vis med tonfall och melodi, förutom att han var väldigt kommunikativ i kroppsspråk och ögonkontakt och han brukade sjunga med när Glassbilen spelade sin melodi. Han hade ett gott liv – lite för kort definitivt – med frihet bland andra djur på gård och en hel del andra äventyr och utfärder som fritt löshundsliv på (nästan) öde ö. Han följde mig vart jag gick …
Han var vår en tid och nu är han mycket saknad!
Helena med familj

 

Rex
För snart 6 år sedan blev vi tvungna att låta våran underbara rottis Rex somna in. 9 år hann han bli innan hans höfter och rygg inte ville bära honom mer. Han var en trogen tjänare som älskade alla, ingen fick gå förbi utan att få massa pussar och kärlek. Han är otroligt saknad av oss alla (tyvärr fann jag ingen bild )
Zara

 

Svante

Svante
Jag kan fortfarande höra dina steg mot golvet eller ditt gnällande ljud när du inte fick som du ville.
Du gjorde att jag levde upp när du var hos mig, du fick mig att känna mig behövd, älskad.
Alla ställen jag & du haft kul på och mysigt, alla skogar du har sprungit lös och alla rum du har varit i är för mig nu heliga.
Jag saknar dig oerhört mycket och jag har älskat varje sekund vi har varit tillsammans!
Kommer aldrig glömma dig & våra underbara minnen.
Jag är så glad för att det var just du som kom fram till mig och slickade mig i ansiktet när vi var och kollade på dig och dina syskon, du har förändrat hela mitt liv till något positivt. Jag vill tacka dig Svante, tacka dig för att du kom in i mitt liv och att jag fick dela så mycket kärlek och lycka med dig!
Vi fann varandra när du la dig i mitt knä den dagen jag var hos din kull och du dog i mitt knä.
Du kommer nu få leva vidare lycklig och utan smärta, du kan nu springa hur mycket du vill utan att behöva skrika av smärtan som kom efteråt.
Tyvärr så blev du bara 10 månader & 14 dagar gammal.
Du kommer för evigt finnas i min närvaro och i mitt hjärta!
Min vackraste Svante. <3
Din bästa vän Ida

 

Målle, 14 år.

Målle
Fina taxen Målle har nu tagit sista båten och väntar på husse Staffan och matte Brita på en fin fjärd i skärgårdshimlen. Matte Brita satt med Målle i knät när han fick somna in.
Storasyster Johanna & tre B

 

Joker1 kopia

Joker
För en månad sedan fick min underbara Joker somna in på grund av hans epilepsi. Jag tänker på honom flera gånger om dagen och saknar hans hyss och kel. Att låta honom somna in var det värsta beslutet jag någonsin tagit, men nu vet jag att han inte lider längre. Ha det bra där uppe hjärtat, du finns alltid hos mig<3
Hanna

 

laluna+minne

Cha’s Laluna
Så kom den forferdelig dagen jeg har gruet til i så mange år. Dagen skulle vise seg å bli mandag 10 november i år 2014. Cha’s Laluna sovnet stille og rolig inn ved Rising Dyreklinikk i Skien. Läs mer på Auds blogg.
Aud Darrud

 

plexus

Plexus
Min Plexus blev bara 7 år, Han blev akut sjuk i den 24 sep 2013. Han var min bäste vän, mitt allt, vi gick igenom mycket han och jag. Han har slickat mina tårar, alltid funnits vid min sida. Är så otroligt tomt, saknar honom varje dag, han var alltid så snäll och glad. Älskar dig mr P nu och för alltid.
Din matte Helena

 

Ronda

Ronda
Det här är min fina rottis Ronda som gick bort för ett år sedan, nästan 12 år gammal. Ronda hade många egenheter då hon bott hos flera olika ägare innan hon kom till oss. Bland annat hatade hon glassbilen och flygplan, inte ljudet av flygplan utan de vita strecken på himlen efter flygplanen. Aldrig träffat en hund förut som spanade av himlen på molnfria dagar, letande efter något att bli arg på!
Nästan 5 år fick vi ha henne och vi är tacksamma för varenda dag hon fanns hos oss. Till slut fick hon en skada på ett ben som inte ville gå över och hon fick somna in januari 2014.
Malin

 

Olympus kopia

Olympus
Detta är jag och min bästa vän Olympus, 2003, han gick tyvärr bort 2010, 11 år gammal. Vi fick många härliga år ihop och jag är så glad att jag fick vara en del av hans liv. Jag tänker alltid på honom och han är med mig i hjärtat. En vacker dag träffas vi igen!
Jag saknar dig <3

 

Ludde kopia

Ludde
Min älskade fining Ludde lämnade oss den 18 februari. Han blev 11 år. Han hade en sådan fin utstrålning, många vi mötte sa att han hade en mänsklig blick och visst hade han det. Vi gjorde allt vi kunde för honom när han blev sjuk men det gick tyvärr inte, han orkade inte mer.
Dagen då vi avlivade Ludde låg han i min famn, jag var jätteledsen, fast han var på väg att somna in så slickade han bort mina tårar, han tröstade mig ända tills han tog sitt sista andetag, det kallar jag kärlek.
Det är fruktansvärt när vi förlorar våra hundar, men för mig vinner alla de underbara år vi fick ihop över sorgen. Sorgen går över och minnena lever vidare så länge jag vill.
”Tack fina Ludde för allt … och du, vi kommer att ses igen sötnos.”
Angela

 

Cookie

Cookie
Min fina bichon havannais är i hundhimlen. Förra februari bet en rottweilervalp honom i nacken så att han dog. Jag är fortfarande ledsen att han inte finns med här hos mig. Mina sista ord var att vi ses snart Cookie. Så förhoppningsvis så finns han med mig i alla fall på något sätt i andevärlden. Jag tänker ofta på min fina hund som var med mig överallt. Vi hade det så trevligt på våra små promenader här på Östermalm och Djurgården. Jag saknar honom, jag har små chihuahua spets nu som han träffade lite, så jag gläds med att ha dem och får tänka på Cookie och att han hade ett bra liv. En jättefin hund.
Caroline

 

Zack kopia 2

Zack (97–10)
Jag och min mamma hämtade hem denna fina kille från djurskyddshemmet. En blandras mellan border colli/schäfer/rottweiler/donerman.
Han hade blivit misshandlad och han hittades fastbunden på en stubbe.
Jag var då 14 år och han följde mig från tonåren till vuxen ålder.
Han var alltid med, genomsnäll och alltid glad! Bada i havet var det bästa men badkaret var hemskt. En stor stöttepelare då jag hade det jobbigt i skolan på grund av mobbing.
21 maj 2010 fick han gå över till andra sidan. Han hade fått cancer och veterinären förklarade att dom kunde medicinera, men det skulle inte bota cancern och han var för gammal (14 år) för att opereras. Han hade tappat livsgnistan. Jag ska erkänna att jag ville medicinera så han kunde få vara kvar ett tag till. Men vilken glädje hade han haft? Hade han varit fullpumpad med mediciner? Hade han varit gladare?
Nej, jag tog de beslutet att han skulle få somna in med värdighet. Och slippa lida. När sista andetaget gått ur honom och veterinären sa att nu är det över. Jag dog själv då. Fy f-n. Min livskamrat, min partner in crime. var borta. Det har gått snart 5 år. Saknaden är fortfarande stor och det gör ont än. Jag skaffade en valp nov-09. Hon är kvar och mitt stöd. Hon var förstörd när han inte kom tillbaka.
Saknaden är stor men man accepterar bortgången och vetskapen att han inte har ont mer, vilket gör det lättare att leva.
Mia

 

Cassie kopia

Cassie
Min första älskade hund ”Cassie” Mustelas Beach Ball fick lämna mig för tre år sedan endast 10 år gammal p g a livmoderinflammation. Trodde inte jag skulle överleva själv då. Men fick tag i en uppfödare, Zoolohouse, som hade en valp som var släkt med Cassie. Och hon var underbar:) Till saken hör att Cassie hade en egenhet som är ganska ovanlig, nämligen att gå ut och gå varje natt kl 2.00. Nu är det så att Saga som min nya bästa vän heter har samma egenhet, verkar som om någon/något väcker henne kl 2.00 varje natt och hon ger sig inte förrän man öppnat dörren och följer med henne ut, men bara en liten sväng.  Jag tror att Cassie är här och lär Saga hur det ska va jag …
Maria

 

Tessie kopia

Tessie (2001–2014)
Jag blev tvungen att ta det svåra beslutet 4 december 2014. Det absolut värsta man måste göra. Jag hämtade Tessie på hundstallet när hon var 8–9 månader. Det blev kärlek direkt. Hon var min ständiga följeslagare och kompis. De visste inget om Tessie eftersom hon var en hittehund. Jag hämtade henne i juli 2002. Tessie var en amstaffmix och mycket envis dam. Vi fick bara tolv och ett halvt år tillsammans. Tessie och jag har varit med om mycket tillsammans. Nu är hon i Hundhimlen med kompisen Buster. Kvar här finns kompisen Tiffany 4 år en chihuahua som blev väldigt ensam. Men nu har hon en ny kompis, en chihuahua från hundstallet. Tror Tessie skulle gillat att det kom en ny kompis till Tiffany från hundstallet. Tessie har lämnat ett stort hål i mitt hjärta och själ.

 

Silver kopia

Silver (2004–2014)
Silver kom till mig strax efter nyår, innan stormen Gudrun slog till. Hon var en sen julklapp. Hon hade säkert 10 namn innan jag bestämde mig på dag 2 tillsammans. Vi hade bara bott i den nya orten några månader och jag mådde dåligt, hon var min räddning. Även om jag var slarvig som hundägare när killar blev intressanta, så var hon alltid där och välkomnade mig hem varje dag hur lycklig som helst. Det bästa minnet vi har är när jag skulle lära henne att simma (tänkte jag). Hon älskade att bada! Blev många turer till sjön på somrarna. Juni 2014 så blev hon superdålig över en natt. Fick tid hos veterinären snabbt (haft samma veterinär sen Silver var valp). Det togs prover osv och vi fick medicin utskriven. Fick behålla henne en månad till då det såg mörkt ut. Varje dag levde vi som om det var vår sista. Det blev mycket bad då det var värmebölja. Nästan varje dag. Fläktarna gick på högvarv där hemma för tantens skull. När vi fick beskedet att när medicinen var beräknad slut så skulle hon få somna in. Blev en heldag vid sjön en vecka innan. Sista veckan var slö men kunde inte ha finare sällskap. Så tacksam över en så bra veterinär, som tröstade mig när jag satt förkrossad på golvet med min underbara bästa vän död i min famn. Jag är tacksam över allt Silver lärde mig, att jag fick ha en sådan underbar vän under en viktig del av mitt liv.
Min underbara schäfer/sib.husky-tik Silver fick somna in juni 2014 p g a något som de ej kunde finna, men blodprover och andra prover gav misstankar om cancer i magen som smugit sig fram och sen exploderat ut.
Bilden är tagen samma dag hon fick sin medicin utskriven. Hon njöt i fulla drag och höll koll på dom som badade :’) för orken hade hon inte själv så jag höll henne sällskap uppe på land 🙂
Maria

 

Zion

Zion (2011-2012)
Gentle Art’s Cloud Walker – Zion, american staffordshire terrier, fick vandra vidare 28 december 2012. Jag saknar honom varje dag och önskar att han kunde komma tillbaka. Finaste underbaraste Zion, för alltid i mitt hjärta. Nu kan du äntligen springa & leka och må bra exakt som du förtjänar <3
Donna Smajli

 

Jaffa

Jaffa
Vi fick många fina år tillsammans, en glad och underbar cavalier king Charles som älskade att leka i snön. Hon blev akut sjuk sommaren 2012 och flyttade till hundhimlen den 19 juni. Vi saknar henne oerhört.
Susanne Holmberg

 

IMG_8939

Lonely Dog Arianne
Finaste pyret, Lonely Dog Arianne, tack för våra sju år. Vila i frid & spring fritt på de gröna ängarna <3
Jennie

 

Wilma

Wilma (2006–2015)
Vår lilla älskling tassade vidare till hundhimlen den 3 januari efter en kort vistelse på Falu djursjukhus helt oväntat. Ena dagen frisk och lekfull och några dagar senare somnade hon in, antagligen p g a en lunginflammation. Ingen vet säkert.
Det har snart gått en månad och hon finns med oss överallt även om hon har tassat iväg till hundhimlen. Wilma var en riktig ”morsa”, hon skulle alltid försöka rätta till om hon ansåg att det inte var lämpligt med det vi höll på med och den kärlek och hon visade var fantastisk.
Saknaden efter Wilma är obeskrivlig. Varför skulle den här pigga, busiga och intelligenta familjemedlemmen på grund av en hastigt uppkommen sjukdom tvingas att lämna vår lilla flock i förtid.
Kjell

 

Vitterklippens Ecco_3629-01 kopia

Vitterklippens Ecco
Vitterklippens Ecco somnade in den 18 december 2014, 13 år gammal.
Nu lyser en ny stjärna på himlen och den lyser skarpt. Han har stöttat i motgångar och alltid funnits vid min sida.
I skog och natur följdes vi åt, gärna med kameran som ständig kamrat. En riktig gentleman var han också, nästan lite nonchalant mot tjejerna. Och det gjorde att han var en populär och spännande kille.
Maud Holmgren

 

Nisse

Nisse
Nisse, rednose leonberger, kom till oss från eländiga omständigheter 18 månader gammal. Täckt med sårskorpor och med revbenen synliga trots pälsen. Så småningom blev han den finaste, vackraste hund som fanns.
Vid nio års ålder hade han stora problem med höfter och knän, och medicin räckte inte till. Till råga på allt drabbades familjen av en skilsmässa som vände upp och ner på allt. Nisse klarade inte känslostormarna utan ville försvara Matte mot allt och alla, för han visste att Matte var ledsen. Han blev aggressiv, även mot tidigare älskade.
Så för att han inte skulle lida längre, fysiskt eller psykiskt, fick han gå över Regnbågsbron den 4 juli 2013. Inte en dag går utan att jag tänker på honom. Han finns alltid i mitt hjärta.
Matte

 

Molly

Molly
Tack älskade Molly för de fina åren vi fick tillsammans. Tolv och ett halvt år fick vi dela med dig. Du var en underbar vän och familjemedlem. Vi saknar dig så.

 

Hamlet

Hamlet (f.1996-12-22  d. 2010-12-17)
Min älskade Hamlet du var pigg ända in i det sista, det var din kropp som gav upp till slut. Den julen var den värsta som jag varit med om. En vecka innan julafton och 5 dagar innan din 14-årsdag så orkade du inte längre :´(
Du finns i mina tankar och jag saknar dig varje dag <3
Du älskade att visa upp dig och var så vacker och ståtlig. Du var även konsternas mästare och älskade att bära matkassen hem från affären. Lättlärd var du även, men blev aldrig den tävlingslydnadshund jag ville ha, du var för envis men det var charmen med dig.
Kommer aldrig o glömma dig <3 du finns i mitt hjärta för evigt <3
Maarit

 

Ludde

Ludde (2001-2014)
Min första hund, en blandras som var heltokig. Världens goaste vovve som älskade att bada!!
Elisabet (Lisa) Johansson

 

Underbara Maja 09 kopia

Maja

Bella så fin kopia

Bella
Vår förra golden Maja var bara 10 år när man upptäckte en stor tumör på levern. Det var på Lunds Djursjukhus i april 2013 som vi fick ta beslutet att låta henne somna in.
Blandisen Bella, italiensk maremmano, schäfer, border collie och golden, var 3 år yngre än Maja. Hon satt en hel vecka på tomten och väntade på Maja och förstod inte vart hon hade tagit vägen.
Bella var mycket bra på att vakta och mysa, men var en riktig Hussehund. Hon sov hos mig på nätterna som alltid, men senare blev hon oberäknelig. Snart det var bara jag som kunde gå ut med Bella. Jag har aldrig saknat någon så mycket som jag saknar Bella. Hon var aldrig sjuk, alltid glad tills Maja försvann. Om hon stack på egna promenader så brydde hon sig aldrig om andra hundar eller människor.
I slutet av augusti 2013 fick vi avliva Bella för hon förlorade livslusten helt och fick det bättre på andra sidan hos Maja. Bägge ligger i var sin urna.
Jag är säker på att när jag går bort så kommer vi alla att träffas på ”Andra sidan”. De väntar på oss där är jag säker på. Det händer fortfarande att jag börjar gråta idag om jag kommer att tänka på henne vilket jag ofta gör. Maja var ju sjuk, men Bella helt frisk.
Jag säger till Hubbe och Zita att nu går vi in på Bellas stig som hon och jag har trampat upp under åren.
Klas Eriksson

 

smulan2

Smulan
Det här är Smulan, den finaste, snällaste och vackraste vän man kunde tänka sig. Vi fick 13 år tillsammans. Jag saknar henne så oerhört mycket, vår älskade lilla tuss. Världen blir aldrig densamma igen.
Anette Mattsson

 

Tessan_0871

Tessan
Detta är Tessan, en blandras mellan schäfer och jämthund. Tessan var den snällaste och finaste hund man kan tänka sig. Tessan var inte min egen hund utan en hund som jag brukade gå ut och gå med på somrarna eftersom att jag inte hade någon egen hund. I år fick jag min egen shetland sheepdog Lucky. Men inte glömde jag bort Tessan för det, jag och min kompis tog med Lucky och Tessan ut på promenad tillsammans. Tyvärr så fick hon somna in i oktober 2014 så det blev bara en sommar med Lucky och Tessan tillsammans. Men hon blev ändå 14 år gammal. RIP Tessan, jag saknar dig!
/Din Ölandskompis
Emilia Jakobsson

 

Zorro My Love RIP 2012

Zorro King
(Avliden 31 augusti 2012, 9 år och 3 månader)
Han levde ett långt liv med både bra & dåliga stunder. Även om vi fick ett snabbt och oväntat slut var vi i alla fall tillsammans och jag höll om dig medan jag såg livsgnistan i dina ögon sakta släckas.
Din sista gest lär jag aldrig glömma, du tittade på mig med dina stora bruna ögon som om du ville säga att allt blir bra och så gjorde du en sista kraftansträngning och la din tass in min.
När klockan slog 17:01 kom svaret om att ditt hjärta till slut slutat slå.
Jag lär aldrig ha en hund som honom, han var den mest speciella och smartaste hund jag ägt och träffat och jag saknar honom något enormt <3
Alex Engblom

 

Max RIP MAX 2013-12-27

Max Blond
Född: 2001–2002  Avliden: December 2013
Han blev upphittad i snöstormen för ca 6 år sedan den 21 december, rädd, extremt undernärd, skador och dålig hälsa och överlag i väldigt dåligt skick.
Det blev bestämt att han skulle bo kvar hos oss för att vi vägrade släppa iväg honom till ett hundhem eftersom vi kunde tillgodose hans behov mycket bättre här och ge honom den tid han behövde för att rehabiliteras till den lugna och säkra hund han blev de sista 5 åren hos mig.
Han var en otrolig hund och vi kan bara spekulera i vad han varit med om för hemskheter, men han fick några otroligt härliga år där han fick se hur ett riktigt hundliv med härligheter, god mat och umgänge såg ut.
En av de mest underbara hundar jag fått lära känna och rehabiliterat, och där slit och envishet ger fantastiska resultat bara man vägrar ge upp och strävar för att få fram det bästa hos hunden <3
Det var med stor sorg i hjärtat vi tog beslutet att låta honom traska vidare till regnbågsbron och de andra vovvarna i himlen </3
Alex Engblom

 

peggy (5)

Peggy ”scooby-doo”
Född: 2007  Avliden: Okänt

Saknaden efter dig är stor
Jag undrar vart du försvann
Vad som hände och vart de förde dig
Jag önskade så att jag aldrig skulle låtit dig bo hos dem
för då skulle du varit här hos mig idag

Jag fattar inte hur de kunde med att ta dig och bara försvinna.
En hund som inte var deras
Jag hoppas än idag att jag skall hitta dig
Men vem vet, du kanske ej lever
det var ju flera år sen, även om du var ung
Vem vet vad de gjort med dig
Och framför allt
Vart de tog dig

Jag hoppas du har det bra, var du nu än befinner dig
och jag hoppas att vi får ses, om inte annat en sista gång för att få ta adjö.

Saknar dig min älskade lilla schäfertös <3
Alex Engblom

 

Manne

Manne (2007 08 12 – 2014 11 29)
Manne, en jack russel-pojke, var/är en högt älskad familjemedlem som lämnade oss endast 7 år gammal. Alla älskade vår Manne och han älskade världen. Cancer tog hans liv.
Som en vän till familjen sa:
Nu är Manne på ett ställe där inga agilityhinder är högre än 10 cm, man FÅR leka med belöningsleksaken och man får äta hur mycket man vill utan att bli tjock.
Ser Manne stå på en strand och blicka ut över vattnet (något han älskade och kunde göra i timmar), han väntar på oss andra i familjen, till dagen då vi återförenas igen.
Han fattas oss❤
Anna, Ragnar, Johanna, Josefine & Oscar
Hundarna mamma/tiken Moa, Meija & Tigi

 

Nitro

Nitro
Det här är Nitro. Jag skaffade honom när jag var 19 år. Han var väldigt speciell och hade många egenheter för sig. Som att vara rädd för månen och älska att äta papper. Han var min bästa vän och visste vad jag kände innan jag själv förstod det. Vi växte upp ihop och han lärde mig otroligt mycket om mig själv och livet. Tyvärr var Nitro väldigt sjuk nästan hela sitt liv och överlevde cancer efter cancer med mera. 12/9 fick vi tyvärr ta bort honom pga både fel på hjärta, artros och tumörer. Trots sina sjukdomar var han alltid glad och blev otroliga 13 år gammal. Livet är inte detsamma utan honom och jag kan fortfarande inte förstå att jag aldrig mer kommer få krama honom.
Susanne

 

Roxy

Roxy
Vår Fina Roxy (1999–2013). Du var min bästa vän och har alltid en plats i mitt och familjens hjärtan<3
Eva

 

Prins kopia

Prins
Prins, född 2001, slutat sitt liv 6 november 2014. En helt underbar hund. Älskad saknad.

 

Unknown kopia

Malte
Det här är Malte, en sheltie, vår första egna hund. Det var han som gjorde att vi inte bara var ett par utan blev en familj.
Älskade, fina, vackra, snälla Malte. Han blev hela 15 år och vi saknar honom mycket.
Vi har nu två andra hundar men Malte kommer alltid att ha en särskild plats i våra hjärtan. Malte, för oss är du alltid ”det vackraste vi vet”.
/Anja & Patrik 

 

Plutt

Plutt
Min älskade Plutt blev 10 år. Hon dog av cancer. Efter tre operationer ville jag inte att hon skulle lida mer. Den snällaste mammagrisen på denna jord. Hon var alltid i närheten men aldrig i vägen. Mitt hjärta blöder efter min älskade trollunge.
Har tatuerat hennes tassavtryck på min handled för att ha lite av henne med mig alltid.
Matte Marlene

 

Luns Fred

Fred
Min älskade Fred (2008–2012). Min stora, varmhjärtade blandras. Blodhund/Rottweiler. Lika stor som han var, lika underbart snäll var han.
Han blev tyvärr bara fyra år gammal. En opererad knäskada ville aldrig läka. Ett tungt beslut att låta honom slippa alla smärtor, då jag visste att ett hundliv bestående av starka smärtlindrande tabletter varje dag inte var vad jag önskade honom. Hans smärta är nu min. Ett stort hål i mitt hjärta …
I hundhimlen finns inga trasiga knän … Spring allt vad du orkar Fred!
Matte

 

jacki2 - Kopia

Jackie
Det här är Jackie (2000-2014) min bästa vän.
Saknar dig så.

 

Hocko

Hocko
Min kära lilla söta Hocko <3 Blev hela 17 år!!! Fick honom när jag var 12 år, kommer inte ihåg ett liv utan honom!
Fick tyvärr ta det tunga beslutet att låta honom somna in den 8 augusti i år (2014) efter han blivit sjuk. Saknaden är obeskrivlig, går inte en dag utan att jag tänker på honom. Funnits där igenom allt för mig och varit en bästa vän! <3 <3 <3 <3

 

Harry

Harry
Vi vill tillägna vår finaste Harry en stund. Inget är sig likt efter att denna fantastiska lilla personlighet lämnade oss i början på det här året. Vi saknar dig otroligt mycket, vännen.
Hussarna Johnny och Fredrick Federley

 

Fievel

Wallie Fievel Falkor Johansson (2011–2014)
Min älskade bästa vän, Fievel, var en mycket vänlig lahsa apso. Han älskade alla som tyckte om honom, stora som små, människor och djur. Vart jag än var så fanns han alltid där bredvid. Jag älskar att resa, och han likaså. Jag minns dagen då jag såg Fievel för första gången. Han var bara tre veckor och så liten. Jag minns att jag satt inne hos hans mamma och valparna. Och helt bara sådär kom mamman fram till mig med en valp. Och jag kände då att det var den rätta, att han och jag var ett. Han skulle bli min Fievel. Men våren 2014 blev Fievel riktigt sjuk. Han slutade att vara sig själv. Och två månader gick, fram och tillbaka till djursjukhuset i Falun. Men fredagen den 13 juni kom han till hundhimlen. De gjorde verkligen ont för mig, och för alla andra runt omkring honom. Hans två bästa vänner Stiina (katt) Zukie (råtta) känner fortfarande saknaden efter honom. Jag kan hitta Stiina sovandes vid dörren för hon väntar. De gör ont att se. Men jag, jag saknar också min bästa vän, min andra halva. Jag kan fortfarande inte förstå vad som gjorde detta, varför just detta skulle ske våran vän Fievel. Veterinären fick aldrig ens svar på vad felet var. Det enda dom visste var att det var medfött. Men ändå var han en renrasig lahsa apso, som jag trodde jag skulle dela ett långt liv med. Varje dag som går utan Fievel går de inte en sekund utan att jag tänker på honom. Och jag vet att det inte bara är jag som saknar och tänker. Det finns andra, alla som träffat Fievel, om så bara för en kort stund en gång frågar de om honom och beklagar.
Fievel, du var verkligen älskad. Och du kommer alltid finnas i våra hjärtan och tankar <3
Beaa

 

bild

Jack
Detta är min älskade hund Jack. Blandras mellan schäfer och border collie. Vi fick honom efter att polisen hittat honom fastbunden i en trappa. Han fick cancer och hjärtfel och somnade in 2010. Han blev hela 15 år. Denna hund har en stor del i mitt hjärta!
Puss å kram matte

 

bild

Tasha och Sela
Här är mina härliga shibor, Tasha och Sela, som gjorde att jag blev bättre och bättre i min rygg och nacke efter en bilolycka. De härligaste kompisar man kunde tänka sig. Nu finns de inte längre, men i mitt hjärta finns de för alltid.
Helene

 

Unknown kopia

Maxen
Maxen min fina snöÄngel.
Camilla

 

20140620_144142 kopia

Malte
Vår älskade Malte. Saknar dig så mycket. Vår bästa vän.

 

Smilla

Smilla
Detta är Smilla som var en blandras av berner sennen och setter. I juli blev hon änglahund och saknaden är enorm. Organ efter organ slogs ut på henne och det fanns inte så mycket vi kunde göra. Smilla blev 10 år och hade för övrigt ett väldigt friskt liv. Smilla gav mig många fina minnen Malin

 

Ramiro

Ramiro
Jag vill gärna berätta om min hund som gick bort i juli i år och som jag saknar varenda dag.
Efter att ha levt ett par tuffa år som en övergiven hund i Spanien, fick jag äran att ge Ramiro ett nytt hem här i Sverige. Den här underbart härliga, snälla och charmiga killen studsade in i mitt liv en kall januaridag 2010, och spred en sådan värme och glädje som för alltid kommer att värma mig. Han hade bara en massa kärlek att ge till alla och han blev min allra bästa vän, en sådan speciell hund glömmer man aldrig.
Min vackra kille kommer vara älskad och saknad av många.
Linda

 

Tjorven

Tjorven
Min älskade Tjorven 2008–2013 en blandras sankt bernhard/newfoundland. En underbar hund som älskade allt & alla. Saknar henne så❤️

 

Charley

Charly

Kelly

Kelly
Efter att vår vackra, stolta och ibland lite kaxiga Charly gått bort endast sex och ett halvt år gammal 2001 kom vår underbara timida och kärleksfulla Kelly till oss.
Nu har även hon, 13 år gammal, gått över regnbågsbron till hundhimlen.
Vi saknar er varje dag.
Husse och Matte

 

Lucy

Lucy
Vår älskade Lucy, som var med oss i 14 år tills hon slutligen fick somna in, kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Följde med oss i vått och torrt och fanns alltid vid vår sida. Familjen var allt för henne och hon var allt för oss.
Camilla

 

Vanilla

Vanilla
Det här är min finaste Vanilla. Hon kom till oss 6 år gammal efter att ha bott på en dålig kennel där hon bara var till för att föda valpar.
Hon blev världens största bäbis, enormt kelsjuk och glad. Hon var med mig på jobbet varje dag, åkte traktor och flakmoppe, det älskade hon! Vi hade 2 år tillsammans  innan hon blev sjuk och fick somna in. Jag saknar henne varje dag.
Älskade Vanilla ❤️

 

Leo kopia

Leo
En bild på min underbara Leo som lämnade mig och kompisen Lady alldeles för tidigt!
Efter att ha blivit förgiftad sommaren 2014 orkade kroppen inte med mer och jag fick ta det svåra beslutet att låta honom somna in.
Alltid saknad, aldrig glömd!
Matte och Lady

 

Trulle kopia

 

Trulle
Trulle, född 2004, var en fin och speciell hund som lämnade oss för en månad sen. Han blev 10 år. För ett år sen fick han problem med höfterna och i juli artros, så vi tog det tuffa beslutet att låta han somna in. Trulle var älskad av alla och gjorde bara flugor illa, då han hatade dem. Han högg en aldrig utan varnade bara i luften att det inte var kul. Hans favoriter var stranden, glassbilen, kompisar, godis och oss. Vi saknar honom väldigt mycket än idag trots att vi har skaffat en valp för att ta hans plats i familjen. Men ingen kan riktigt ersätta honom. Vår andra hund förlorade en storebror och fick en lillasyster istället, men allt är för alltid annorlunda. Farväl Trulle, du lärde mig mycket! ❤️
Micaela

 

Dexter

Dexter
Det här är Dexter mon boxer. Jag fick nästan sju år med honom. Det bästa med honom var hans härliga nos. Den pussade jag ofta. Han var det finaste som fanns.
Mila

 

Alex

Alex
Detta var vår fina cairnpojke Alex (Hickory’s Tears for fears). 1997-08-04–2012-07-16. Finns bara ett ord att beskriva honom: GLÄDJE!!! Underbart klok vovve; Du kommer alltid finnas i mitt och husses hjärta. ❤️❤️

 

Nero kopia

Nero
Detta är Nero han föddes 2/3 2002 och lämnade oss i maj (2014). 13 underbara år fick vi tillsammans, han var min bästa vän från jag var 11 år fram till idag. Han fanns vid min sida när min pappa gick bort i cancer och jag vet att de har varandra för uppe nu. Nero kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och han är saknad av oss alla här hemma. Ti amo.
Freja Montereale

 

Nizze

Nizze (2006–2014)
Vår starka kämpe fick lämna oss i augusti, 8,5 år gammal.
När Nizze var 1 år fick han hjärtmuskelinflammation och blodförgiftning samtidigt och ingen trodde han skulle överleva. Men med hans livsglädje och 30 besök på 4 månader hos Strömsholm blev han bra och vid 2 års ålder helt friskförklarad! Nizze älskade mat och framförallt ost över allt annat och han var en riktig myshund som gillade att sitta på armen. I mars i år fick han Cushing syndrom och trots att han återigen kämpade och blev mycket bättre under våren orkade kroppen inte längre.
Vi saknar dig varje dag vår älskade Nizze och vi önskar att du en dag kommer springande igen när vi öppnar kylskåpet!
Jenny

 

roy1

Roy
Min första egna hund Roy. Han blev 15 år och 4 månader. Är nu 6 år sedan han vandrade vidare men minnet finns alltid kvar. Det är något speciellt med den första egna hunden. Bilden är från hans 15-årsdag.
Jan Sjöberg. Örnsköldsvik

 

zanto

Zanto
Det här var vår fina schäferhanne Zanto. Zanto blev bara 7 år. Han var en av mina bästa kompisar. Han hade inte bara en underbar personlighet utan han var den vackraste hunden jag sett.
Wilma Sellén

 

Mju Ske

Mju Ske (1962–1976)

Phing Loo

Phing Loo (1976–1992)

Sayang

Sayang (1992–2007)
Jag har varit matte till alla dessa fantastiska hundar. De var alla speciella var och en på sitt sätt men hade också många likheter.
Carina Johansson

 

Östen 2

Östen
Vår älskade cocker-kille Östen. Han fanns med oss 7 januari 2002–12 augusti 2011.
Östen gick bort av cancer i en hjärtklaff. Det märkliga var att hans matte fick cancer även hon på samma ställe och avled mindre än 2 år efter.
Mvh Tony Ekelund

 

Molly

Molly
Molly kom till oss en kall februaridag 2002. En liten svart tuss, lite blyg i början men det ändrade sig med besked! Hon var den mest glada och sociala hund man kan tänka sig! Hon har fått många att köpa pudel som inte alls kunde tänka sig det innan mötet med henne. Hon har till och med en döpt efter sig!
12,5 år fick vi med dig min lilla älskling!
Saknar dig så!!!!
Matte

 

Hundhimlen_Yatzy_Nemo

Nemo & Yatzy
Nemo, spansk vattenhund född 07. Han var min bästa vän, men gick inte ihop med småbarn så vi blev tvungna att sälja honom. Han fick somna in för några veckor sen. Han hade fått problem i korsbanden och till slut kunde han knappt gå, så de tog det svåra beslutet och låta honom somna in. Går inte en dag som jag inte tänker på honom.
Saknar dig bästis!
Yatzy, pointer, somnade in på vårt hallgolv 2008 av ålderdom. Hon var världens snällaste. Gjorde inte en fluga förnär. Här ligger hon i bädden med vår kanin. Dom var bästa vänner.
Hon var en riktigt fin jakthund
Matilda Eklund

 

Baccus o Fanny kopia

Baccus & Fanny
Mina älskade hundar Baccus och Fanny har lämnat mig med ett års mellanrum. Så nu är de tillsammans igen. Baccus blev 13 år och Fanny blev 14 år.
Jag glömmer er aldrig, jag tänker på er varje dag.
Matte Anette

 

Gullan

Gullan
Gulliga Gullan gick bort på Kristi himmelsfärdsdag på grund av sjukdom. När hon var 2 år fick hon nya linser inopererade på Strömsholm och fick då synen åter. Hon älskade skogen och simturerna på somrarna. Gullan blev 13,9 år. Hon är otroligt saknad av hela familjen.
Jaana

 

Romelus

Romelus
Det här är min älskade Romelus som gick över regnbågsbron den 10 april 2013.
Efter operation av ett avslitet korsband fick han också en stor tumör i magen, och inget fanns att göra. Han somnade stilla in i sitt utrymme bak i vår bil, jag hörde honom dra sitt sista andetag i famnen på sin husse, och vi såg när ljuset slocknade i de vackra bruna ögonen.
Romelus var borta för alltid och allt blev så kallt, tomt och tyst … Nu efter ett år utan vår vovve känns saknaden fortfarande lika stor.
Han var vårt allt och kommer för alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan.
Matte Bodil Jönsson

 

Tess

Tess
Min underbara tik Tess. En liten pitbull/amstaff-tik jag räddade och älskade över allt. Hon var mitt liv, min kärlek. Har till och med en minnestatuering av henne på handen. Fick avliva henne för att förra ägaren hade misshandlat henne så mycket att hon aldrig fungera med andra människor än mig :/
Dennis

 

Tim

Tim
Detta var min morbrors älskade Tim, som dog 2006 av skrumplever. Han blev ca 7–8 år.
Han somnade in av sig själv, lugnt och stilla vid sin husses skor. Han var så full av liv, glad och älskade alla så man kunde inte annat än älska honom. Saknar honom så. Vi skulle tagit valpar efter honom men vi hann tyvärr inte. Ville ju så gärna ha en liten en efter honom. Men beslutade mig några år senare att köpa en sheltie. Hon heter Smulan och fyller 4 år i augusti.
Mvh Jenny Boström

 

Torres

Torres
Detta är Torres. Han dog 2 år gammal och jag hade bara haft honom i 1,5 år. Han var misshandlad och mådde verkligen jättedåligt.
Han älskade att vara med sin bästa kompis Legolas. Legolas saknar Torres också. Han var en ‘”nakenhund’” alltså inte helt naken. Han följde mig vart jag än gick, han var lite som Hachiko, och följde mig till skolan så jag fick ta hem honom igen.
Jag saknar honom så himla mycket, han var mitt allt. </3
Hanna

 

Zack

Zack
Våran underbara och kloka schäfer Zack fick vi bara ha med oss i ca 5,5 år. Han blev akut dålig, samma vecka som min mamma hastigt gick bort. Han skakade och påvisade smärta i ryggen, och det visade sig vara en tumör på ett ställe i ryggmärgen. Och tyvärr fanns det inget vi kunde göra, så han fick somna in. Så sorgligt och oväntat! Vi saknar honom fortfarande, våran kloka vackra Zack.
Men tänker nu att mamma och Zack har varann, någonstans på ett bättre ställe.
Jessica Bertilsson, Mönsterås

 

Bando

Bando
Det här är Bando som jag fick ha i 13,5 år tills han fick skelettcancer och bröt sitt bakben. Bando överlevde en påkörning av moped och ett utslaget öga men när cancern trängde sig på måsta vi ta det svåra beslutet och låta honom somna in.
Han är alltid saknad vår lilla farbror.
Tina

 

Casper

Casper
Min älskade Casper, 2/11 2002–26/4 2014, han var den bästa delen av mig och den delen dog med honom. Han kramade mig, skrattade med mig, pussade bort mina tårar och lurade mig alltid att börja le igen.
Vart jag än gick följde han mig, allt bra gjorde han med mig, allt dumt hindrade han mig från att genomföra. Det var han och jag mot världen och jag är honom evigt tacksam för allt han lärt mig om kärlek & ödmjukhet.
Lotta

 

Kenny

Kenny
Det här är min älskade blandraskille Kenny. Han var blandras mellan golden retriever, schäfer och finsk spets. I augusti 2013 måsta jag ta det tunga beslutet efter en tids sjukdom, han var då 13 år gammal. Han fick en sjukdom som man kan jämföra med människans MS. Han kommer alltid finnas i mitt hjärta och var min allra trognaste vän.
Jenny Olofsson, Åland

 

Lexus

Lexus
Sänder en bild på min finaste vän Lexus. Han kom in i mitt liv under en svår stund och han räddade mig på oerhört många sätt. Tyvärr upptäcktes en bogledsskada, förmodligen medfödd, och han fick somna in veckan före sin 7-årsdag. Det går inte en dag utan att jag tänker på mitt lilla Samojedtrassel …❤
Marlin Jansdotter, Sundsvall

 

Maja schapendoes

Maja
Min älskade hund Maja, en schapendoes, fick somna in för två veckor sedan, 8 år gammal, på grund av tumörer som hade spridit sig i kroppen. I slutet hade hon ont och ville inte resa sig … Så hon fick somna in i mitt knä då vi satt på gräsmattan hos veterinären. Hon är otroligt saknad här hemma då hon har varit en stor del av vårt liv. Hon följde med mig i skolan då vi gick på ett hundgymnasium. Hon sov alltid hos mig på huvudkudden och hon har hjälpt mig att forma min unghund till den fantastiska hund hon är idag. Hon var min bästa vän och kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta!
Amanda Labrosse

 

Tibbe.JPG

Tibbe
Min älskade Chihuahuapojke Tibbe som jag fick ha hos mig i ca 9 år, då han tyvärr blev sjuk och efter ett tag fick lämna oss. En underbar hund som kom till mig vid ca 9 månaders ålder och som tog en stor plats i våra hjärtan. Vi kommer alltid minnas honom.
Susanne Björklund

 

MAJA

Maja
Min vackra och fina kompis Maja rycktes ifrån mig en vacker dag i maj. Vi fick sju fantastiska år tillsammans, jag älskar och saknar henne så mycket.
Britt-Inger Lindeskov

 

Tina

Tina
Min fina Tina kom till mig 5 år gammal. Hon var redan då vis och klok som få. Tina lärde mig mycket hur hund och människa ska fungera med varandra.
Klokaste bordercollie-flickan fick tyvärr komma till hundhimlen lite för tidigt. Vid 10 års ålder började tumörer i magsäcken att spöka och sen blev det en ganska snabb resa till himlen. Hon var min första hund och gav så mycket kärlek. Jag hoppas att hon var lika nöjd med de fem år vi fick tillsammans som jag.
Älskade Tina, glömmer Dig aldrig!
Cecilia Jones

 

Vlekkies69

Vlekkies
Detta är Vlekkies. Han flyttade med oss från Holland och blev nästan 13 år gammal. Han var en stor, modig och trogen riesenschnauzer.
Vlekkies var min bästa vän, alltid när jag mådde dåligt så fanns han där. Bästa hunden nogonsin <3 <3 <3
Willemijn Hagewoud

 

Zocco0561

Zocco
Älskade Zocco, som lämnade oss för snart ett år sedan. Inte en dag har gått utan att jag tänkt på dig och saknat dig! Vi fick behålla dig i drygt 14 år – underbara år med glädje!
Vi ses i hundhimlen – det bestämde vi ju!
Pussar och Kramar från din matte Doris

 

2013-06-03 11.19.11[1]

Alva
Det här är min älskade bernersennenvän Alva. Hon blev tyvärr bara 4 år. Hon dog alldeles för tidigt i cancer,  malingt lymfom. Hon fick i alla fall inte lida i slutet. Det är en fördel djuren har men det är så svårt att ta beslutet som ägare. Men det är vår skyldighet.
Catrine Hjerdt

 

Glad Pix

Pix
Dagen jag fasat för kom den 9 januari i år. Då orkade min älskade hund Pix inte mer och jag tvingades ta det tunga avgörandet.
Pix gjorde varje dag till en dag av lycka. Tillsammans tog vi oss genom sorgen efter husse som dog helt plötsligt tre år tidigare.
Kärlekens pris är högt och saknaden blir en evig följeslagare. Inga minnen är vackrare än dom av Pix, ler vid minnet av din härliga uppenbarelse som förgyllde livet över 15 år.
Inger Andreasson

 

image

Sugar
Min älskade Sugar (tibetansk spaniel) som jag fick när jag var 6 år gammal och som fanns vid min sida tills jag var 21 år … Hon har en speciell plats i mitt hjärta och jag har tatuerat in hennes namn på min hand.
Amanda Lidekrans

 

image

Ravve
Det här är Ziegerkamp Raven, eller Ravve som vi döpte honom till. Han var världens mest underbara hund som alltid ville vara alla till lags. Tyvärr måste han sluta sina dagar för 10 månader sedan, 11 år gammal.
Linnea Haraldsson
DSCN0765
Sixten
Vår älskade Sixten blev nästan 16 år. Han kom till oss från Hundstallet när han var tio år och hans matte gått bort. Det var kärlek från första ögonkastet och han trivdes jättebra hos oss. Han charmade alla och kunde en massa konster. Vi skaffade en kompis åt honom, en york som också kom från Hundstallet, och Sixten levde upp de sista åren. Han har lämnat ett stort avtryck i våra hjärtan och vi saknar honom så, fast det är tre och ett halvt år sedan han reste till Hundhimlen. Vi älskar dig, vår Sixten!
Alena Brauer
200910101472

Susie och Sandy
Här är mina älsklingar Susie och Sandy som tyvärr inte är med oss längre. Susie var en dvärgspets som blev 8 år och Sandy var en sheltie och hann bli 12 år. Minns så väl när vi hämtade hem Sandy. Hon var så liten och hennes mamma var så otroligt fin. Under åren som följde kom Sandy att betyda allt mer för mig, hon fanns där både när jag var ledsen och glad. Hon hade ett stort hjärta.
När Sandy var 4 år kom Susie in i våra liv. En riktig busfia, så glad och pigg. Sandy var också pigg för det mesta, men orkade inte alltid lika mycket på grund av ett medfött hjärtfel. Men Sandy och Susie fann varandra och vilken glädje och kärlek de gav familjen!
Tyvärr fick Susie diabetes när hon blev äldre och enligt veterinären skulle medicinering inte hjälpa i längden. Kring första advent 2009 fick hon somna in.
Sandy var fortfarande kvar men vi såg att hon började må dåligt och att hon saknade sin kamrat. Hon kände allt mer av sina höftproblem och vi förstod att hon snart skulle lämna henne. Det blev hennes sista jul, en riktig lyxjul där hon fick smaka det mesta från julbordet. Det var tunga dagar, men vi ville att hon skulle få somna in innan nyårsafton så hon slapp lida och vara rädd för alla smällare.
Nu har jag en ny liten buse som fyller mina dagar med glädje och kärlek; chihuahuan Alexia, men Sandy och Susie lever alltid kvar i mitt hjärta.
Kaisu

 

Unknown
Wilma
Här är vår älskade Wilma som vi tyvärr fick lov att avliva 16 januari i år på grund av sjukdom. Hon kom till oss som valp för tio år sedan och var världens bästa jakthund och sällskap. Hon älskade att jaga och jag hoppas hon får jaga mycket nu uppe i sin hundhimmel.
Kekka

 

5940_123138996846_113258_n
Kevin
Det har fått fyra år sedan vi tog farväl av vår älskade hund Kevin. Han var vår första hund, jag hade väntat så länge på att vi skulle skaffa hund och när mamma äntligen sa att hon hade bestämt sig blev jag så lycklig.
Kevin var otroligt social. Han älskade att gosa, pussas i ansiktet och att vara ute på promenad. Det bästa han visste var att lufsa i skogen, men man kunde inte ha honom lös eftersom han inte lyssnade på inkallning. Det spelade ingen roll hur mycket man kallade och visslade, han ville inte gå hem. Ibland la han sig till och med på sidan på marken för att visa att han inte tänkte gå hem.
När han blev åtta blev han snabbt sämre under ett halvår. Efter många veterinärbesök fick vi veta att hans ena njure hade kollapsat.
Saknaden efter Kevin är lika stor i dag som för fyra år sedan. Vi älskar honom så otroligt mycket och han kommer alltid att finnas i våra hjärtan.
Lidija

 

vilda ett
Vilda
Vilda var en mycket speciell tax som gärna villa bli kliad på magen. Sa jag ”kli på magen” så la hon sig genast på rygg och sedan kunde jag få klia hur länge som helst. I tio år fick vi njuta av Vildas härliga temperament och personlighet.
Siv Hellman

 

Odensjön

Gimo
För drygt en månad sedan fick vår rottweiler-kille Gimli somna in. Han blev 7 1/2 år och var vår ögonsten. Som liten var han ett monster och vi fick kämpa många timmar med att träna allmänlydnad. Han älskade sökträning men p g a artros fick det istället bli lugna skogspromenader.
När han var 1 1/2 år prövade vi på geocoaching och han blev en riktigt duktig geodog, som många gånger hittade geocoachen långt innan husse och matte.
Anette Rosén

 

IMG_20131215_111819
Zorba
Det här är min powderpuff-ängel Zorba. Hon kom till mig för 8 1/2 år sedan på ett lite speciellt sätt. Jag var hos hennes uppfödare för att titta på en 4 år gammal chihuahua, men den ville inte veta av mig. Istället kröp Zorba, 4 1/2 månad, upp i mitt knä och ville inte ner igen. Två dagar senare flyttade hon till mig och efter det gjorde vi allt tillsammans. Hon älskade att åka moped, bil och cykel. Hon adopterade min kattunge som var övergiven av sin mamma och fick välling i flaska. Zorba och katten blev oskiljaktiga.
I februari fick hon somna in. Hon hade ett hjärtfel som blev allt sämre, trots medicin, och levern var full av cystor.
Jag saknar henne varje vaken stund, hon var min lilla bebis.
Johanna Svensson

 

IMG_380400432584354
Tyra
Min älskade hund hette Tyra och vi fick tre underbara och fina år tillsammans. Men Tyra fick en sjukdom och måste tas bort. Jag har aldrig känt mig så ledsen som den dagen. Tårarna tar aldrig slut och jag kommer aldrig att glömma henne. Men nu springer Tyra på ett ställe där hon slipper ha ont, där hon kan äta och leka hur mycket hon vill och där hon är lycklig. Det är det viktigaste för mig.
Meja

 

1097922_10151755202738442_242605842_o
Svante
Det här är min hundängel Svante, som somnade in i mitten av januari efter en tid med krämpor av olika slag. Svante var en Nova Scotia Duck Tolling Retriever som funnits vid min sida sedan han var 8 veckor.Han blev nästan 11 år och stod mig, min man och ina två döttrar väldigt nära. Mina döttrar, som är 4 och 7 år, lärde sig gå med Svantes hjälp, han var en tålmodig och otroligt snäll hund som älskade att bada och leka med bollar.
Nu hoppas jag att han springer omkring på den evigt gröna ängen med en massa tennisbollar omkring sig. Svante, du fattas oss!
Elina Wik med familj.

 

IMG_62768884525139 Famous
Den 29 september 2012 var jag tvungen att säga hejdå till Famous, som då var 14 år gammal. Han var en hund som var älskad av många, han gjorde aldrig någon illa, alla var hans familj och han tog alltid hand om små barn och var lika underbar mot alla. Han somnade in i min famn.
Johanna

 

sudden
Sudden
Sudden finns inte mer. Hon var en liten bichon havannais som blev 16 1/2 år gammal och fyllde varenda år med glädje, kärlek och många gosedjur. Hon uppfostrade tre barn, följde med på fler skogpromenader än jag kan räkna och missade aldrig ett tillfälle att sjunga med i hela Titanicsången när den hördes i radio. Hon älskade oss alla lika mycket som vi älskade henne och fast hon bara var en liten hund och livet går vidare, så saknar jag henne så oerhört ett år efter att hon lämnade oss. Bättre hund blir svårt att hitta. Tack Sudden!
Petra

 

DSC_0623
Shiva
Shiva, du var min första hund och jag älskade dig från första stund. I fem månader var du min innan du försvann upp till himlen och blev en ängel. Under de fem månaderna lärde du dig att du kunde lita på mig, att jag aldrig skulle skada dig. Lika mycket som jag var ditt allt, var du mitt. Jag hoppas och tror att du har det bra där uppe, utan människor som kan skada dig, utan saker du behöver vara rädd för. En del av mig försvann med dig.
Freja

 

0AD9b648-3B9ACA00-1-farri 004
Farri
Det här är vår hund Farri som var en briard och blev nästan 12 år. Hon somnade in i sömnen för exakt 12 år sedan. Jag var bara sex år då, men jag många minnen av henne och berättelser som jag fått höra av mamma och pappa. Jag har en bild från när jag är tre år och Farri pussar mig på kinden, den bilden bär jag med mig hela tiden. Hoppas du har det bra i himlen Farri!
Micaela

 

bild
Simon
Det här är min älskling Simon som hastigt gick bort strax efter nyår. Han blev drygt 9 år och var ett riktigt busfrö som hela tiden hittade på hyss. Saknar dig, Simon!
Helene

 

image
Skrållan
Skrållan, älskade vän, fortfarande hugger det i hjärtat när jag tänker på dig. 12 år fick vi tillsammans och för 10 år sedan gick du bort efter två smärtsamma veckor på djursjukhuset.
Som jag längtat efter dig och som jag fick tjata för att få dig och så mycket roligt vi gjort ihop. Du var tandlös och sur men du var ändå bäst. Jag älskar och saknar dig till himlen och tillbaka!
Annelie


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven