Sprid din kärlek till hunden via Instagram

Sprid din kärlek till hunden via Instagram

Många hundar får inte den kärleksfulla kontakt och den dagliga motion som de både behöver och förtjänar. Därför lanserar den digitala hundvaktsmötesplatsen Tasspass.se i samarbete med Ungdomsförbundet Djur2000 en kampanj som de kallar #hundkonventionen.

På Facebook, Twitter och Instagram uppmanas Sveriges alla hundägare att lägga upp bilder på sina aktiva fyrfota vänner med hashtaggen #hundkonventionen. Initiativet är ett upprop till alla som vill sprida sin kärlek till hunden på nätet och syftar till att inspirera Sveriges hundägare att lägga mer tid på sina hundar eller och inte lämna den hemma ensam för långa stunder. Det är en påminnelse till alla oss som har hund att ge våra vänner den kärlek, motion, stimulans och trygghet de har rätt till varje dag.

– Vi vet att många hundar sitter ensamma i timmar och mår dåligt då vi lever i ett stressat samhälle där tiden inte riktigt räcker till. Många hundägare går med ett ständigt dåligt samvete för att man måste lämna sin vän ensam hemma i många timmar medan man är på sitt arbete eller något annat ställe hunden inte kan följa med. Hundar kan inte och ska inte vara hemma åtta timmar utan rastning och behöver både uppmärksamhet, motion och stimulans varje dag för att må bra, säger Christel Malmberg från Ungdomsförbundet Djur2000.

Enligt Jordbruksverkets rekommendationer ”Så sköter du din hund” bör alla hundar få daglig motion och regelbunden rastning. Man bör rasta sin hund åtminstone var 6:e timme dagtid, valpar och äldre hundar ännu oftare.

– På Tasspass.se kan hundägare onlineboka hundpassning och hundrastning från Kalix i norr till Trelleborg i söder. Vi vill få fler hundägare att upptäcka fördelarna med dessa tjänster när arbetsdagarna är långa och man inte har någon i familjen som kan vara hundvakt eller rasta hunden, säger Lena Thörn, medgrundare till Tasspass.

» Läs mer på tasspass.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Så får du valpen rumsren

Bloggar

Labradoren som snor allt

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven