10 skäl till varför gamla hundar är bäst

10 skäl till varför gamla hundar är bäst

Foto Getty Images

Pigga unghundar och valpar i all ära, men har du haft lyckan att få leva tillsammans med en hund som får åldras på ett värdigt och bra sätt kommer du nog instämma i varför de är så underbara att ha att göra med.

1. Den vet vad som gäller…

Att man inte får kissa på mattan eller jaga efter cyklar – det vet den gamla hunden, och du behöver inte tjata på den om enkla regler. Skulle den ändå få för sig något bus räcker det ofta med en blick.

2. … men den är fortfarande nyfiken

Visst, en gammal hund är kanske inte lika snabb på att lära sig nya trick, men nog kan den – om den vill. De kräver bara lite mer tålamod från din sida. Och den vet fortfarande hur man har kul!

3. Den förstår dig

Har ni levt länge tillsammans vet ni var ni har varandra och din gamla hund har klurat ut hur du fungerar. Den vet när du behöver ett extra uppmärksamt öra eller en tröstande slick.

söt äldre blandis

4. Den tar gärna sovmorgon

Gamla hundar har sällan något emot att dra sig lite extra på morgonen, kanske tillsammans med dig under en varm, skön filt.

5. Den ställer inga höga krav

Den gamla hunden har ofta lite lägre krav på action än en unghund.  De dagliga rundorna och självklara gemenskapen räcker långt, fast lite omväxling och stimulans behöver den ju förstås ändå.

6. De tuggar inte sönder dina ägodelar

Inga kliande valptänder eller tokerier, den gamla hunden vet att den ska hålla sig till sina egna saker.

7. Den trivs i soffan

En riktigt gammal hund som inte orkar gå så långa promenader är ofta nöjd med att få ligga i soffan och mysa lite mer istället. Ännu en fördel är att den också ligger kvar även efter att du rest dig.

äldre labb8. Den hänger bara med

En äldre hund har sällan omotiverat bråttom eller är otålig, men när det är dags att hitta på något sluter den självklart upp vid din sida och bara hänger med.

9. De kloka ögonen och det vackra, gamla grå ansiktet

Finns det något mer själfullt än ett par gamla, visa hundögon som kärleksfullt ser på dig? Och hur vacker blir inte den äldre hunden med sina  grå strån som berättar att den levt ett långt liv.

10. Den får ditt hjärta att le

En gammal hund har ofta mer ljud för sig, den fiser, muttrar och kanske somnar den i underliga ställningar. Precis som en älskad gammal morfar  eller mormor älskar vi dem kanske ännu mer just för detta, det är i situationer där vi blir varse att de är gamla som hjärtat svämmar över.

 

 

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu