Rätt namn för internethundar

Rätt namn för internethundar
Annons

Funderar du på att låta valpen få en egen instagramsida eller blogg och vill nå utanför Sveriges gränser, framför allt i USA? Då kanske den ska få ett namn som är vanligt ”over there”? Eller så ska du kanske tänka precis tvärt om, så namnet sticker ut?

I Sverige är de vanligaste hanhundsnamnet Sigge, följt av Charlie, Ludde, Bamse, Hugo, Rocky, Ozzy, Zorro, Bosse och Leo. Bland tikarna ligger Molly i topp, följt av Bella, Wilma, Doris, Alice, Sally, Elsa, Stella, Ronja och Nova.

Många av dessa namn har varit favoriter länge, så känner du att du vill hämta inspiration utifrån presenterades nyligen listan över de vanligaste hundnamnen i USA. Några har vi som gemensamma favoriter, Molly, Charlie, Rocky och Bella lystrar många hundar till. Men några finns där som inte är lika vanliga hos oss.

De vanligaste hanhundsnamnen i USA

 • Max
 • Charlie
 • Cooper
 • Buddy
 • Jack
 • Rocky
 • Oliver
 • Bear
 • Duke
 • Tucker

De 10 vanligaste tiknamnen i USA

 • Bella
 • Lucy
 • Daisy
 • Luna
 • Lola
 • Sadie
 • Molly
 • Maggie
 • Bailey
 • Sophie

Det är också intressant att se hur Star Wars inspirerar till hundnamn. Här i Sverige har ju Leia klättrat in på 100 i topp-listan, redan i början av 2017 fanns runt tusen hundar med prinsessnamnet. Så här ser det ut i USA:

 1. Finn 2. Luke 3. Leia 4. Rey 5.Yoda

I början av januari brukar Jordbruksverket presentera siffrorna över de populäraste hundnamnen i Sverige, då vi får se då om det blivit några förändringar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Annons