3 roliga inomhuslekar

3 roliga inomhuslekar

Kallt utomhus, och lite långsamt inne. Då kan det vara dags för en kul, enkel lek som råder bot på tristessen. Här är tre roliga tips som gör din hund på bättre humör.

Doggie basket

Plocka fram en tom tvättkorg och en boll. Visa hunden vad du vill att den ska göra genom att släppa bollen i korgen och säg Släpp. Repetera och visa leken flera gånger och passa sedan bollen till hunden. När hunden släpper bollen i korgen, avsiktligt eller bara av en slump, säg Släpp och belöna rikligt. Det kan ta lite tid men snart har -hunden lärt sig att spela basket.

Hitta osten

Har du en ostkant över i kylen? Skär loss en bit och lägg ett spår inomhus när hunden inte ser. Dra biten och dutta med den som ”fotspår” på låtsas. Hämta hunden och låt den spåra sig fram till biten.

Gör en leksak

En ledig strumpa kan snabbt bli en rolig och mjuk leksak, och betydligt billigare än andra leksaker om din hund gillar att tugga sönder grejer. En oanvänd tvättsvamp i strumpan förvandlar sockan till ett spännande mjukdjur. Ett annat tips är att bryta ett par morötter och lägga ner i strumpan. Då krasar det härligt när man sätter tänderna i den.

Här hittar du fler aktiveringstips!

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

URKRAFT

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?