Lär dig massera din hund – 5 grundgrepp

Lär dig massera din hund – 5 grundgrepp
Annons

De här fem grundgreppen kan du prova om du vill börja massera din hund. Ta det försiktigt och var uppmärksam på hur din hund reagerar.

massage2

Cirklar
Använd hela handen (variera lite med mjuka fingertoppar) i cirkulerande rörelser. Börja längs de stora muskelgrupperna. Långa svepande drag längs med sidorna, som när du klappar, fast med mera tryck.

massage3

Petrissage
Gammal klassisk knådning av bästa sort. Här kan man variera med hela handen-grepp eller bara tumme och fingrar. Du bearbetar både huden och musklerna, men tänk på att inte ta i med naglarna. Variera trycket.

massage4

Pressur
Pressur är taktiken när du stöter på en muskelknuta. Tryck på knutan och håll några sekunder. Du känner av hur hårt tryck du kan applicera.  Om det här verkar göra ont på hunden så tryck lättare. Rådfråga veterinär om problemet kvarstår.

massage5

Friktioner
Gnidningar med fingrarna med olika tryck beroende på var du masserar. Friktioner är som små cirklar som görs med två eller tre fingrar. På kinderna, på huvudet och över nosryggen är det skönt med mjuka friktioner.

massage6

Effleurage
Det här är bra både som inledningsmassage och som avslutande beröring.  Använd hela handflatan i långa lugnande rörelser. Stryk hunden lätt och långsamt över hela kroppen.

Kanske vill du också läsa:

Panik hos veterinären

Hjälp, jag har en rymmare

Hjälp, min hund hoppar! 

Här kan du köpa senaste numret av Härliga Hund.

OMSHUN1507_LITET

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Annons