5 tecken på att din hund älskar dig

5 tecken på att din hund älskar dig

Varma ömma blickar eller tokfnatt så fort du närmar dig. Hundar kan visa kärlek på många olika sätt. Här är fem tecken på att du betyder mer för din hund än att du är den som fixar maten.

1. Kommer och hälsar vid dörren

En del hundar blir så glada så att de inte vet till sig när man kommer hem. Det är så kul att man tror att man skulle varit borta i ett år. Minst. Men en hund som lite stillsamt kommer och möter dig med en viftande svans är ett lika gott tecken som något på att du är välkommen hem.

2. Tittar på dig med mjuka blicken
Det är lätt att få ögonkontakt med sin hund när det händer grejer, som när det är dags att gå ut, leka eller äta. Men sedan är det alla de där andra ögonblicken. När hundens blick liksom bara fastnar i ens egen och när den är alldeles avslappnad. När det känns som att den aldrig kommer att vika undan utan bara titta på mig. Den här blicken betyder mer än ”jag ser dig”. Det upptäckte ett japanskt forskarteam, som fann att både vi och hundarna utsöndrar kärlekshormonet oxytocin när vi tittar på varandra.

He's the perfect housemate

3. Kommer för att mysa
Vill din hund komma och krypa in till dig även om det inte vankas mat eller godis? Jamen, då så. Det är ett tredje tecken på att kärleksbandet finns där.

4. Vill kunna se dig
Hon eller han vill sova. Och kan egentligen gör det var som helst i hemmet. Ändå väljer hen att lägga sig i närheten av dig. Bara för att du är där.

lek

5. Försöker få dig att leka
Brukar din hund komma bärandes på leksaker för att ni ska leka lite ihop? Grattis, då är chansen stor att du har en glad hund som gillar dig. Har man en hund som inte vill leka – vare sig med andra hundar eller med sin ägare – kan det vara ett tecken på att hunden inte mår riktigt bra.

ÄNNU MER LÄSNING FÖR DIG:

Hur smart är din hund egentligen?
Hundarna som luktar sig till cancer

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail