Semester på sjön? Glöm inte flytvästen till hunden!

Slyväst för hund Härliga Hund båtliv med hund

Hundar kan i allmänhet simma reflexmässigt, men precis som simkunniga människor bör de ha flytväst på sig när de åker båt.

Men viken flytväst ska man då välja till hunden?

– Det viktigaste av allt är att flytvästen används, säger Lena Josefsson, hundinstruktör och medarbetare på Hurtta/Best Friend.

-En enkel flytväst är bättre än ingen alls, men rent krasst får du vad du betalar för. En flytväst av lite bättre kvalitet håller i många år, och det är ingen stor investering för att skydda din hund mot olyckor.

Viktigast med flytvästen är först och främst att den är anpassad efter hundens vikt och storlek, och har handtag på ryggen, så du kan lyfta eller bogsera iland hunden. Men beroende på hur ert båt- eller vattenliv ser ut, finns det olika saker att ta hänsyn till och detaljer som är bra att fästa extra stor vikt vid. Det gäller också för dig som simtränar hunden, vilket många passar på att göra nu på sommaren. Där kan rätt flytväst vara ett utmärkt hjälpmedel så att hunden både orkar mer och rör sig rätt.

Vill du veta mer om hur du väljer den optimala flytvästen till just din hunds vattenaktiviteter hittar du en checklista och goda råd i senaste numret av Härliga Hund, nummer 7, som utkom den 26 juni.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail