80 hundmålningar till beskådan i Kristinehamn

80 hundmålningar till beskådan i Kristinehamn

Kristinehamns Konstmuseum har i dagarna öppnat utställningen HUND & KATT PÅ LIV & DÖD — en totalinstallation av konstnärerna Karin Broos, Marc Broos och Bep Broos.

”Jag gick in som i en trans och kunde inte sluta” säger Karin Broos om de dryga 100 hundmålningar hon gjorde i början av 2000-talet varav över 80 ingår i utställningen. ”Jag har alltid levt med hundar och det finns inget djur som kan läsa av en människa som hunden. Ofta förstår de oss människor bättre än vi själva…”

Utställningen är en sorts metafor för ett människoliv och sin vardaglighet, lekfulla fantasi- och drömvärld till trots finns här en allmängiltig förankring och därför är den möjlig att ta till sig. I utställningen visas förutom 82 hundmålningar av Karin Broos, flertalet installationer av Marc Broos också ett större antal katter, uttrycksfullt skulpterade av Marcs mor Bep Broos (1918 – 2012).

Utställningen pågår till den 20 augusti


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Blogheader

Rädsla och mutor

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?