Nu får hunden följa med in på kyrkogården

hund på vallmoäng
Annons

Äntligen så får man ta med sin hund till kyrkogården. I alla fall om du bor i Stockholm.

Hundförbudet på Stockholms stad kyrkogårdar har slopats. Efter årsskiftet är det tillåtet att ta med hunden in på kyrkogårdarna i Stockholm. Det beslutades klubbades i Stadshuset den 30 januari i år. Nu har man strukit meningen: ”Hundar får inte vistas på stadens egna eller staden upplåtna begravningsplatser och kyrkogårdar.”

Beslutet gäller alla allmänna begravningsplatser och kyrkogårdar i Stockholm stad.

Koppeltvång råder dock och man ska som alltid plocka upp efter hunden. Men man får ha med sig hunden när man vill besöka en gravplats för att sörja en saknad vän eller nära anhörig. Det innebär att man numera kan njuta av många av Stockholms vackra kyrkogårdar tillsammans med sin hund.

– Det är av omsorg för anhöriga som har hund i familjen och där hunden är en viktig familjemedlem. Om hunden var viktig för den avlidne känns det trist om den inte får följa med, säger Karin Söderling, utredare på kyrkogårdsförvaltningen, till Expressen.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Annons