Vad gör du med hunden om du blir sjuk?

Vad gör du med hunden om du blir sjuk?

Feber, influensa och så halsfluss på det. Som hundägare är det inte bara en själv som lider när sjukdomar knackar på dörren. Vad gör man med sin bästa vän när man själv mår pyton?

Förmodligen har vi alla varit där. Ni känner säkert igen känslan av att själv må förjävligt och samtidigt plågas av dåligt samvete över att vovven inte får det den förtjänar. Har man tur och är två eller fler människor i familjen kan man hjälpas åt såklart. Men vad ska man göra om man bor ensam?

Träningen inför Hundlöpet Xtreme på söndag har varit pausad eftersom jag varit jättesjuk. Det är SÅ JÄVLA BITTERT. För min skull och för vovvarnas som älskar att vara ute på löprundor. Som tur är kan min man rasta dem men det blir ändå ökad press och stress för hela familjen.

Precis samtidigt tyckte Müsli det var rimligt att löpa för första gången. De senaste dagarna har Kolja ylat sig genom nätterna och husse fick till slut ge sig av och sova med honom på annan ort. Kvar är jag och två understimulerade tikar. Naturligtvis har jag släpat mig ut så att de kan rasta sig själva i trädgården och tagit mig ut i vår stora hage så att de (Flexie och Kolja innan husse åkte) kan få springa av sig lite. Men det är såklart inte nog och det dåliga samvetet ligger där och stressar och gnager. Inte heller blir det bättre av att en hanhund från en gård längre bort rymmer hemifrån och i tid och otid kommer upp på vår gård. Infångningsförsöken har misslyckats.

Vi bor i skogen och på helgen har våra familjer hjälpt till (tack!) men annars har vi inga i närheten av oss.

Här kommer ett par korta tips om hur man kan sysselsätta vovven när man själv är sjuk:

– Frys in godis eller mat i vatten i en plastlåda. När den är djupfryst, skaka ut den ur lådan och låt vovven sysselsätta sig. Gärna utomhus såklart (exempelvis i en hundrastgård om du har en).

– Tuggben. Vi ger hundarna naturtugg i form av stora, torkade ox- eller älgben. Håller vovven sysselsatt ett bra tag.

– Aktiveringsleksaker. Olika typer av aktiveringsleksaker från Nina Ottosson går alltid hem hos min flock.

– Lättare trickträning. När jag mår lite bättre tränar vi trick. Just nu lär jag Kolja att springa runt stolpar och träd på kommando. Müsli lär sig sitta fint som en liten känguru.

Hur gör ni när ni är sjuka men vovvarna behöver sysselsättas?

Hälsningar,

Wilda & Müsli med flock

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail