Hund avlivad på grund av pappersstrul

Hund avlivad på grund av pappersstrul

En hundägare fastnade i tullen och kunde inte visa hundens papper. Strulet med papprena ledde till att hunden avlivades.

Det är Sydsvenskan som i dag skriver om den norska hundägaren som efter ett besök i Sverige var på väg hem. Han stoppades av tullen i norra Norge och inte kunde visa de papper som krävdes. Eftersom de norska reglerna är så pass strikta, fick ägaren välja mellan att sätta hunden i karantän och att ta bort hunden.

Eftersom hunden hade behövt sitta i karantän i 120 dagar, hade det kostat hundägaren omkring 37 000 kronor, inklusive rabiesvaccin. Därför togs hunden bort.

Det är så himla viktigt att ha rätt papper med sig när man är på resande fot med sin hund, och vi väljer att uppmärksamma detta tragiska för att påminna alla om att ha sina papper i ordning. Inte en hund till ska behöva tas bort på grund av strul med papper.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail