Hundar lär oss att vara här och nu

Hundar lär oss att vara här och nu

Att vara i nuet är lättare sagt än gjort. Det finns så mycket som pockar på ens uppmärksamhet. Jobb, sociala medier och alla andra ”borden” och ”måsten” som fyller vardagen. Hundar, däremot, lever sitt liv ett ögonblick i taget. Här finns mycket för oss människor att lära.  

För vissa funkar yoga och meditation. För andra att fiska eller ligga i en hängmatta. För mig funkar tid med vovvarna bäst när det gäller att varva ned och försöka vara i nuet. Det är lättare sagt än gjort men jag tror hundar är bland de bästa lärare vi människor kan ha i sökandet efter lycka, kärlek och meningen med livet. Kanske låter det pretentiöst men jyckarna har knäckt koden medan vi tvåbeningar nästan knäcker oss själva.

Några av de mest värdefulla lärdomar och insikter här i livet kan komma från våra hundar. Vovvar lär oss att bli lyckligare, mer välbalanserade och bättre människor. Fyrbeningarna oroar sig inte för framtiden, de ångrar inte vad som hänt tidigare (i alla fall inte i på det sätt vi människor gör) och de tar dagen som den kommer. Genom att leva med hundar kan vi människor lära oss att göra det samma. Vi kan lära oss att fokusera på vad som händer här och nu i våra liv.

Alla tre schäfrar bjuder dagligen på stilstudier i just detta och Flexie tar ofta priset. När hon rullar sig njuter hon så mycket att det liksom smittar av sig på omgivningen. Kolla in bilderna nedan som visar det:

HarligaHund_schafer2
Flexie tar sig en rejäl rullning.
HarligaHund_schafer3
Livsnjuteri upp och ned. Ingen idé att stressa eller att tänka på något annat. Bara njutning!
HarligaHund_schafer4
En god stund senare är det färdigrullat. I bakgrunden leker Kolja och Müsli.

Det finns mycket som vi människor kan lära av våra hundar. Vilken är din motsvarighet till att rulla sig på marken? Fundera på vad som får dig att riktigt njuta av stunden, och bara gör.

Hälsningar från Wilda & Müsli med flock

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail