Nytt hundkontor öppnat

tårta med texten svedeas hundkontor
Nu får Svedeas medarbetare ta med hunden till jobbet. En riktig win-win-situation för både medarbetare och hundkontorister.

För att förenkla för medarbetare som är hundägare har försäkringsbolaget Svedea nu startat ett särskilt kontor där även hundar är välkomna. I fredags var det dags för invigning av hundkontoret vilket firades med hundinspirerad tårta för ägarna och hundglass för hundarna.

Ett eget kontor för hundarna

Hundkontoret är ett separat kontor på tio minuters promenadavstånd från huvudkontoret på Sveavägen 38. Till en början kommer det vara åtta hundar där men det finns plats för fler. Hundarna får tillbringa dagarna i stora boxar och medarbetarna går själva ut med sina hundar på luncherna. De som har hund på hundkontoret turas om att jobba från hundkontoret där det finns ett antal arbetsplatser och ett konferensrum.

Hundarna Saffran och Sox på kontoret

Passionerade medarbetare mår bra

Arbetar man med djurförsäkring på Svedea är det vanligt att man också har djur i familjen. Förutom att möjligheten att ta med hunden till jobbet gör Svedea till en attraktivare arbetsplats finns det flera fördelar: Medarbetare som blir mindre stressade, mer effektiva och dessutom kommer ut på luncherna vilket ökar det fysiska välbefinnandet.

– Vi gör en helhjärtad satsning på hundförsäkring och det här är en förlängning av det. Att göra det möjligt att ta med hunden till jobbet ser vi som ett sätt att underlätta vardagen för de som jobbar hos oss. Vi vill ha passionerad personal som verkligen kan hundförsäkring och då är det självklart att många har hund, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring och ansvarig för hundkontoret.

Hundkontoret invigdes i fredags med ballonger och bandklippning
Hundkontoret invigdes i fredags med ballonger och bandklippning

En stor fördel för medarbetarna

För hundägare i Stockholm är det sällan ett genomförbart alternativ att åka hem och ta ut sin hund på lunchen – avstånden mellan hem och jobb är för långa. Lösningen är ofta hundrastare eller hunddagis – något som ibland kan vara svårt att få tag på och samtidigt kostar en hel del. För en plats på hundkontoret betalar den anställda betydligt mindre, samtidigt som det ger mer tid med hunden.

Golden retrievern Loffe hänger med matte Frida på jobbet
Golden retrievern Loffe hänger med matte Frida på jobbet

– Jag är jätteglad att jag nu kan ta med Loffe till jobbet, det är verkligen en extra bonus. Tidigare var han hemma själv på dagarna och så tog en hundrastare ut honom mitt på dagen. Nu får jag mer tid med honom och slipper oroa mig över hur han har det, säger Frida Sjöquist, ägare till golden retrievern Loffe och en av de anställda som har hunden på hundkontoret.

Film från invigningen:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail