Hund lämnad i 60 timmar

Flera boende i ett hyreshus i Gällivare hörde av sig till Länsstyrelsen och slog larm om en hund som verkade ha lämnats ensam i en grannlägenhet. En av anmälarna uppgav att hunden troligtvis varit ensam cirka 60 timmar.

Det är NSD som rapporterar om händelsen i Gällivare, där försöken att kontakta ägaren var resultatlösa och en polispatrull därför skickades till adressen. Hunden, en ung rottweilerhane, var hungrig och medtagen eftersom han saknade både mat och vatten.

Polispatrullen tog med hunden till veterinär för undersökning och han har nu omhändertagits av Länsstyrelsen.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Våra experter

Tips för fyrverkerirädda hundar

Hundar på film

Nytt hem för Vicke

Tävla och vinn

Tävling: Bästa bilden med tema lyckliga hundar